Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Canon 28-135 f/3.5-5.6 IS, czy Sigma 18-200 F3.5-6.3 DC.

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margo7355
    zastanawiam się nad sigmą 18-125 DC ostatnie testy photozone są wręcz porazajace rozdzielczości prawie przy wszystkich ogniskowych od 1500 do 2000 lwph troche gorzej wypada sigma 18-200 ale tez bardzo dobrze , czy faktycznie tak dobre są te obiektywy, zauwazyłem ze focisz sigmą 18-125 ????????
    to na PW sie wysyla

18-125 to nie jest zly obiektyw, ale daleki od 8-go cudu swiata jaki z niego zrobiono w tym tescie. nie wiem jak ta rozdzielczosc miala by sie przekladac na ostrosc/kontrastowosc zdjec, ale moj egzemplarz 18-125 wymaga przymkniecia do f/8~f/11 zeby na odbitce 20x30 osiagnac przyzwoita ostrosc. a jak poloze Ci obok odbitke z Sigmy i z Canona 1.8/50 to bezblednie rozpoznasz ktora jest ktora, nawet nie zastanawiajac sie chwile nad podpowiedziami.

jak potrzebujesz uniwersalnego obiektywu do pracy na dworze, to jak najbardziej. do swiatla zastanego wybieralbym cos innego
    www albo tez flickr

Nene
    Guest

Domyślnie

Podepnij sobie oba obiektywy , zrób testy. Ja miałem podpietą ta sigmę (notabene nagroda EISA) ale foty z niej są bardzo przecietne. Canon to zawsze Canon a przy 135 i drgajacych rączkach moze byc już problem. IS działa bardzo fajnie . Mialem to mozliwość ocenić przy innym obiektywie 70-300 . Jak nie musisz nie pakuj się w ta sigmę . Poczytaj też trochę testów. Jam mam fajna tabelkę w excelu , może ci pomóc. Jak dasz e-mail to ci prześle.
    Piotr

Uprawnienia umieszczania postów