Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: 30D ma mniejsze szumy niz 50D wymiękłem

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

ok nie mylmy więc dwóch kompletnie różnych spraw.
    co do wielkości matrycy i sRAW w 50D - widać producent sam się obawiał takiego skoku dlatego wstawił taki 'ficzer' jako rezerwową drogę dla 'szumofobów'.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    wstawił taki 'ficzer' jako rezerwową drogę dla 'szumofobów'.
    Dla mnie szumy tak nie przeszkadzają jak słabe kolory, zdjęcia często wychodzą takie wyprane z kolorów. Mam jeszcze Canona 300D i tam z kolorów jestem zadowolony. Im więcej pikseli tym więcej miejsca na matrycy zajmują przestrzenie między pikselami. 15 milionów pikseli na APS-C to dla mnie stanowczo za dużo.

Pozdrawiam,

Poozon

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poozon Zobacz posta
    Dla mnie szumy tak nie przeszkadzają jak słabe kolory, zdjęcia często wychodzą takie wyprane z kolorów. Mam jeszcze Canona 300D i tam z kolorów jestem zadowolony. Im więcej pikseli tym więcej miejsca na matrycy zajmują przestrzenie między pikselami. 15 milionów pikseli na APS-C to dla mnie stanowczo za dużo.

Pozdrawiam,

Poozon
    no dobrze ale to tez zależy od szkieł jakich się używa, dla mnie 70-200 f4 daje fajne kolorki na tej puszce. zakładam że mówimy o dobrych warunkach do strzelania nie zaś pogodzie 'angielskiej'
    poza tym kolorki można podbic w pp.
    nie rozumiem tez co ma do tego wszystkiego przestrzeń między 'pixelami' na matrycy, ja bym się martwił raczej wielkością tych pixeli (fotodiod)...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I tak jak yakuza pisze - tak samo i ja uważam - 50D to ostatni mohikanin serii XXD - od teraz zapewne będą to alphy ze znaczkiem C :/
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 26-05-2011 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Uprawnienia umieszczania postów