ok nie mylmy więc dwóch kompletnie różnych spraw.
co do wielkości matrycy i sRAW w 50D - widać producent sam się obawiał takiego skoku dlatego wstawił taki 'ficzer' jako rezerwową drogę dla 'szumofobów'.
ok nie mylmy więc dwóch kompletnie różnych spraw.
co do wielkości matrycy i sRAW w 50D - widać producent sam się obawiał takiego skoku dlatego wstawił taki 'ficzer' jako rezerwową drogę dla 'szumofobów'.
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Dla mnie szumy tak nie przeszkadzają jak słabe kolory, zdjęcia często wychodzą takie wyprane z kolorów. Mam jeszcze Canona 300D i tam z kolorów jestem zadowolony. Im więcej pikseli tym więcej miejsca na matrycy zajmują przestrzenie między pikselami. 15 milionów pikseli na APS-C to dla mnie stanowczo za dużo.
Pozdrawiam,
Poozon
no dobrze ale to tez zależy od szkieł jakich się używa, dla mnie 70-200 f4 daje fajne kolorki na tej puszce. zakładam że mówimy o dobrych warunkach do strzelania nie zaś pogodzie 'angielskiej'
poza tym kolorki można podbic w pp.
nie rozumiem tez co ma do tego wszystkiego przestrzeń między 'pixelami' na matrycy, ja bym się martwił raczej wielkością tych pixeli (fotodiod)...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I tak jak yakuza pisze - tak samo i ja uważam - 50D to ostatni mohikanin serii XXD - od teraz zapewne będą to alphy ze znaczkiem C :/
Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 26-05-2011 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie