Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Który z EOS'ów wybrać

Mieszany widok

Domyślnie Dokonałem już wyboru ostatecznego.

Przynajmniej na razie.
    Niestety dopuściłem się zdrady i... Uciekłem na żółtą stronę mocy. Ponieważ warunki finansowania się trochę zmieniły i nadarzyła się dość interesująca okazja cenowa. Zakupiłem Nikona D5000 z z AF-S Nikkor 18-55.
    Co mnie przekonało:
    • ceny w moim sklepie poleciały do góry
    • ponowne obmacanie 550d, 500d, 1100d zwróciło moją uwagę na PLASTIK. wcześniej wydawało mi się to do zniesienia. Tym razem zauważyłem że na body zostają rysy po paznokciach. D5000 ma fakturkę na body która sprawia że rysy da się zniwelować. U Canona niestety na szybko czyszczone minimalnie pozostawały
    • za mniejszą kasę (w porównaniu do 550d a nawet 500D) dostałem obrotowy ekran i filmy HD/24kl. Więcej punktów AF i mniej MPX na minimalnie większej matrycy + spora torba + karta 8GB
    • mimo wcześniejszego scetycyzmu po pobawieniu się parę minut Nikonem serce zabiło mocniej ;-)

proszę o łagodny wymiar kary.

Jak już emocje opadną mogę zaoferować swoje wrażenia z użytkowania sprzętu i parę fotek do oceny - wiem z Canona były by na pewno lepsze.

P.S. Zaoszczędzoną kasę zainwestuję w słoik 50mm F1,8
    Ostatnio edytowane przez trixiglk ; 26-05-2011 o 00:42

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trixiglk Zobacz posta
    [*] ceny w moim sklepie poleciały do góry
    Za dwa, może trzy tygodnie, znowu wrócą do swojej stałej ceny.
    [*] ponowne obmacanie 550d, 500d, 1100d zwróciło moją uwagę na PLASTIK. wcześniej wydawało mi się to do zniesienia. Tym razem zauważyłem że na body zostają rysy po paznokciach. D5000 ma fakturkę na body która sprawia że rysy da się zniwelować. U Canona niestety na szybko czyszczone minimalnie pozostawały
    Ten aparat ma się dobrze prezentować czy służyć do zdjęć? Jak będzie często użytkowany, to żaden plastik czy fakturka go nie uratują. Kolega korzysta z 1000D od dobrych kilku lat i jest w pełni zadowolony. Chociaż ryski się pojawiły wcześniej.
    [*] za mniejszą kasę (w porównaniu do 550d a nawet 500D) dostałem obrotowy ekran i filmy HD/24kl. Więcej punktów AF i mniej MPX na minimalnie większej matrycy + spora torba + karta 8GB
    Tutaj masz sporą rację, ja akurat nie kupowałem aparatu do filmowania. Torb mam wiele i wiem jakie są dobre, a jakie do d...., a kart też się nagromadzi. Nikon zaczął dbać o klientów. Canon być może też to uczyni.
    [*] mimo wcześniejszego scetycyzmu po pobawieniu się parę minut Nikonem serce zabiło mocniej ;-)
    Gratulacje Ja sam miałem kupować nikona D300s. Jednak zatrzymałem się przez chwilę i stwierdziłem, że szkoda kasy. W dodatku w nikonie nie jest tak różowo. Zbyt wiele naczytałem się o problemach. Nawet w przypadku D300s D700 czy nawet tego rzekomego PRO-hiper-duper korpusu D3x. Jakoś wyraźniej ludzie narzekają na odklejające się gumy czy inne wyraźnie utrudniające problemy w AF-ie. Przemyślałem to wszystko i doszedłem do wniosku, że zostanę. Dobrze by było gdyby mój aparat kręcił filmy. Wiadomo, a nóż widelec coś ciekawego będzie się dziać. Może zmienię na 60D

P.S. Zaoszczędzoną kasę zainwestuję w słoik 50mm F1,8
    No i tutaj masz babo placek. Musisz kupić wersję 50/1.8 z silnikiem, która bagatela jest droższa. Podobnie inne obiektywy. Nie wiem czy 35/1.8 nie ma czasem silnika.

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Na optycznych jest test, wychodzi z niego że nowy kit, ekhm, no właśnie Powiedzmy, że nie jest lepszy.
    Zapoda ktoś link, bo dopatrzeć się nie mogę?
    Ostatnio edytowane przez N00bek ; 26-05-2011 o 09:58

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Zapoda ktoś link, bo dopatrzeć się nie mogę?
    Poważnie...???

http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=227

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Poważnie...???
    Nie, robię sobie z was jaja:-D Z Ciebie szczególnie @Dziobolek
    Na powaznie, to pisze z komorki

O już w domku

Po przeczytaniu o nowym kicie mogę tylko powiedzieć - znowu canon oleje użyszkodników i zażyczy sobie w pip kasy za stare L-ki...
    Ostatnio edytowane przez N00bek ; 26-05-2011 o 11:35

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Nie, robię sobie z was jaja:-D Z Ciebie szczególnie @Dziobolek
    Na powaznie, to pisze z komorki
    Nie, no... spoko
    Tak z ciekawości zapytałem, bo temat jest w newsach na głównej stronie jeszcze,
    jak się troszkę w dół przewinie to można go znaleźć.

Ale nie ma problema - linki poszły

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów