Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 450d ssie baterie jak szatan

Coś już napisał Awatar pr83
    Miasto
    Kielce

Cool 450d ssie baterie jak szatan

Witam!
    Problem pojawił się od niedawna. Zostawiam aparat wyłączony na parę dni i nie da się go już później uruchomić. Sprawdzałem na dwóch bateriach. Jedna jest oryginalna, dosyć leciwa, ale do tej pory potrafił na niej cykac i cykać i cykać fotki. około 500 można było zdaje się lekką ręką zrobić. druga bateria to jakiś Trevor pieroński. Też działał znakomicie i tak samo teraz pada po paru dniach nie używania aparatu.
    Uprzedzając pytania... Tak, wyłączam aparat a nie zostawiam w stanie uśpienia.
    Ps dodam jeszcze, że używam gripa (firma krzak z allegro od tego gościa co ma aukcje na zielonym tle) i problem występuje zarówno z gripem jak i bez niego.
    Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Upewnił bym się czy to aby nie baterie się zepsuły i szybko się same rozładowują. Naładuj je i nie wkładaj do aparatu. Sprawdź po kilku dniach jaki jest ich stopień naładowania.
    Możesz wtedy również sprawdzić czy bateria podtrzymująca jest sprawna. Po takim okresie powinieneś mieć dalej aktualną datę i godzinę.
    Jeśli się okaże, że czas się przestawił to winne może być podtrzymanie które jest ładowane z akumulatorka. Jeśli ma dużą upływność to właśnie ono może rozładowywać baterię.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ewnetulanie jakieś zwarcie w puszcze, wydaje mi się, że 2 baterie na raz tak by nie padły, chociaż wszytko jest możliwe

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wyłącznik aparatu działa chyba na sztywno tzn. odłącza wszystko poza podtrzymaniem. Jeśli rozładowuje się nie włączony to chyba jednak ta mała bateryjka.
    Czasem jest tak, że używamy tylko jednego akumulatorka a jak coś się z nim dzieje to wkładamy drugi a ten, po długim okresie leżenia okazuje się niesprawny.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miałem podobnie z dwoma zamiennikami BP 511. Działały, działy aż, na przestrzeni dwóch czy trzech cykli, straciły niemal całą pojemność i można je już było wyłącznie wyrzucić.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

MacGyver można wiedziec jakiej marki ewentualnie unikać?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    MacGyver można wiedziec jakiej marki ewentualnie unikać?
    pytanie nie do mnie ale moim zdaniem nie ma na to reguły, poz tym On nie napisał, że były złe, każdy aku po pewnym czasie traci sprawność i pada...

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    pytanie nie do mnie ale moim zdaniem nie ma na to reguły, poz tym On nie napisał, że były złe, każdy aku po pewnym czasie traci sprawność i pada...
    ja powiem innaczej wszystko jest wzgledne
    sa produkty które wytrzymója dłużej inne krócej, każdemu może sie trafić lipna sztuka, ALE prawdopodobiństwo trafienia lipnych produktów w jednych markach jest wieksze w innych mniejsze czyż nie? i oto chodziło ale to każdy kto chce kupić dobre zamienniki chyba wie

wracając do wątku baterie zostały sprawdzone, może się z kimś umów u kogo pasują Twoje aku daj poużywać, w czy aku jak wyjmiesz z body jest ciepłe?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    ja powiem innaczej wszystko jest wzgledne
    sa produkty które wytrzymója dłużej inne krócej, każdemu może sie trafić lipna sztuka, ALE prawdopodobiństwo trafienia lipnych produktów w jednych markach jest wieksze w innych mniejsze czyż nie? i oto chodziło ale to każdy kto chce kupić dobre zamienniki chyba wie
    w sumie to i racja, ja używam phottix-ów i jak na razie żadnych problemów nie miałem

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sprawdź czy sytuacja się powtórzy jeśli na czas kilku dni zostawisz aparat nieużytkowany, ale z wyjętym akumulatorem.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów