Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Nowa chińska błyskotka ??

Domyślnie

Twoj test potwierdza ze yongnuo 460 II nieznacznie slabsza od 580ex.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie. Proszę skończcie w z tymi krzyżykami "#" - na prawdę nie ma innych słów ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Panowie. Proszę skończcie w z tymi krzyżykami "#" - na prawdę nie ma innych słów ?
    Starałem się wpisać w trynd Cichego. Normalnie napisałbym przez "o" z kreską
    Obiecuję poprawę, przy najbliższej okazji
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To nie kupuj Nikt nikogo nie zmusza - chcesz, kupujesz, niechcesz, nie kupujesz - to takie proste

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kabu71 Zobacz posta
    Osobiscie bałbym się nawet 100zł za taką lampę zapłacić, strzał w wielką niewiadomą ...
    A jak dla mnie za takie pieniądze to był strzał w dziesiątkę i dla tysięcy osób z całego świata sądząc po wpisach na forach również. Mam kilka tych lamp i hulają aż miło a za tę cenę nawet jednej 480tki bym nie miał Za śmieszną kasę dostałem mega frajde. peace

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Twoj test potwierdza ze yongnuo 460 II nieznacznie slabsza od 580ex.
    Ja tez kiedys sprawdzalem moc, wiec jakby ktos chcial to wyniki ponizej
    w pierwszym rzedzie YN468, w drugim YN560, w trzecim C580EX YN460II jest chyba takiej samej mocy jak YN560

Amatorzy i zawodowcy na dorobku i wybiora YN, Ci ktorzy juz zarabiaja pewnie postawia na lepsze (a raczej bardziej sprawdzone) lampy

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Trzeba też pamiętać o temperaturze barwowej, która jest dość chwiejna w przypadku chińskich wyrobów. Pewność powtarzalności jest podobna jak to że powstanie autostrada A2
    Choć raw częściowo rozwiązuje sprawę.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Ja tez kiedys sprawdzalem moc, wiec jakby ktos chcial to wyniki ponizej
    w pierwszym rzedzie YN468, w drugim YN560, w trzecim C580EX YN460II jest chyba takiej samej mocy jak YN560

Amatorzy i zawodowcy na dorobku i wybiora YN, Ci ktorzy juz zarabiaja pewnie postawia na lepsze (a raczej bardziej sprawdzone) lampy
    Szkoda, że nie zrobiłeś odwrotnie, czyi podobne naświetlenie przy jakch czsach, byłoby widać o ile jest mocniejsza 580 EX. Ale z tego, co tu widzę, to jakieś 2 x
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Szkoda, że nie zrobiłeś odwrotnie, czyi podobne naświetlenie przy jakch czsach, byłoby widać o ile jest mocniejsza 580 EX. Ale z tego, co tu widzę, to jakieś 2 x
    To raczej przeslona albo ISO trzebaby regulowac, bo jakos nie widze mozliwosci regulacji expozycji przez zmiane czasu przy lampie blyskowej :-D.
    Ze zgrubnych pomiarow wyszlo chyba ze 580EX jest o 1/2 EV mocniejsza od YN560 i 1EV od YN486. Co daje x2 miedzy 580 i 468.
    Na zdjeciu w kolumnach sa kolejno moce: 1/4, 1/16, 1/64, 1/128, odleglosc od sciany 2.5m, zoom 35mm, ISO100, f2.8, ogniskowa 55mm

Domyślnie

Cichy, zaden test w sieci nie potwierdza tego co piszesz ze 2x. Czytalem kilka testow i jednoznavznie wynika ze canon mocmiejszy maks kilkanascie procent.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów