Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Tyle pozostało po Tybecie...

Domyślnie

czy w aparacie fotki się wyświetlają? zrób kopie 1:1 kart i próbuj odzyskiwać zdjęcia z obrazu kart a nie z ich fizycznego nośnika, rozumiem że inne czytyniki tez tego nie widzą?
    Ostatnio edytowane przez evangelion69 ; 19-05-2011 o 19:33
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Pewnie karta na ktorej dane ocalaly byla w aparacie?
    CANON EOS 40D z dodatkami

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a propos odzyskiwania: Zero Asumption Recovery sie nazywa program do odzysku. najpierw tak sprobowac, potem bardziej zaawansowane cuda...

czuwaj!
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evangelion69 Zobacz posta
    czy w aparacie fotki się wyświetlają? zrób kopie 1:1 kart i próbuj odzyskiwać zdjęcia z obrazu kart a nie z ich fizycznego nośnika, rozumiem że inne czytyniki tez tego nie widzą?
    Obawiam się, że takiej kopii nie będzie się dało zrobic. A chocby nawet to nic to nie da. Karty pamięci są dość specyficznym nośnikiem danych i różnia się trochę od nośników magnetycznych.

Dobrze byłoby też napisac jakie to były karty czy wszystkie takie same i jaki aparat.
    Ostatnio edytowane przez magart ; 19-05-2011 o 20:52
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

PC Inspektor File Recovery naprawdę dobre narzędzie.
    Jeżeli Windows widzi kartę to nie jest tak źle, najważniejsze to nic nie zapisywac na karcie.
    Co do bramek na lotnisku to raczej wątpię. Mam znajomego co lata ze sprzętem średnio co 2tyg. w tą i po 2-3dniach z powrotem i nigdy nic takiego mu się nie zdażyło
    @gary
    pamięci flash nie są wrażliwe na pole magnetyczne. Znaczy są ale to musiałoby byc naprawdę ogromne pole! Jeżeli flash by od niego siadł to sądzę, że razem z całą elektroniką w pobliżu ;-)
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 20-05-2011 o 12:28
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Co do bramek na lotnisku to raczej wątpię. Mam znajomego co lata ze sprzętem średnio co 2tyg. w tą i po 2-3dniach z powrotem i nigdy nic takiego mu się nie
    Jak wracałem samolotem kiedyś to miałem ze swoją kartą problemy potem, więc może trzeba trafić po prostu .
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Przede wszystkim nie powinno się zapisywać kart do końca. Ja zawsze zostawiam sobie margines. Gdzieś czytałem chyba u Scotta Kelbiego, że karta może się uszkodzić, jeżeli jest zapisana po sam 'brzeg'
    Może i tu się tak stało? Ja puki co staram się zostawić margines 3-5 zdjęć i 'odpukać' nigdy nie miałem takiej sytuacji ufff
    dokąłdnie to było u Kelby-ego, ale pisał że w sumie wystaczy jedną "klatę" zostawić, jak robisz RAW-y to i tak duż miejsca zostaje

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bad Copy Pro (czy jakoś tak) potrafi wyrwać z karty zdjęcia nawet po kilkudziesięciu formatowaniach. Rzecz jasna, nie wszystkie, ale to naprawdę skuteczne narzędzie.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a ja polecam spróbować kilku programów - często dają całkiem różne wyniki
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Można też spróbować w profesjonalnej firmie która odzyskuje dane: http://www.krollontrack.pl/pogotowie-24-7,1,1.html

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów