Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Tyle pozostało po Tybecie...

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Tyle pozostało po Tybecie...

Panowie,

Szefostwo wyjechało do Tybetu na kilka tygodni. Porobili zdjęcia wszystko było by cacy gdyby nie fakt, co się stało z tymi zdjęciami. Te, które były zapisane na ostatniej karcie CF są całe pozostałe na innych kartach... kicha. Karta pełna, ale nic więcej napisać się o niej nie da.

Po podpięciu do kompa mamy do czynienia z takim problemem.

Jeśli ktoś cokolwiek wie, proszę pisać było by dobrze odzyskać to, co się straciło.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Prawdopodobnie karta jest uszkodzona. Jedyne co zostaje to przeskanować ją jakimś programem do odzysku zdjęć. Ja polecam soft od Lexara. Jest prosty i dość skuteczny.
    Niestety nie miałem do czynienie z odzyskiem z uszkodzonej karty. Jednak jest szansa, bo miałem czasami takie klocki z kartami z zapisanymi danymi (nie zdjęciami i nie trzeba było nic odzyskiwać), które miały uszkodzone tylko niektóre sektory. a reszta była w miarę ok. Takie krzaczki pokazywały się na całej karcie tylko w momencie zapisu konkretnego małego fragmentu karty po czym rozsypywała się cała zawartość i wyglądało to jak powyżej.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jedyne, co przeraża bardziej, to fakt iż poleciało wszystkie 10 kart czy prawdopodobieństwo jest aż tak możliwe?

Domyślnie

moze podczas transportu byly blisko jakiegos urzadzenia elektromagnetycznego
    Sebastian Małachowski

Domyślnie

Prawdopodobieństwo nie jest tak duże. Może jakieś zewnętrzne warunki albo aparat?

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

na wysokosci powyzej 5500m, niektore urzadzenia (np. kamery sony) maja problem z zapisem danych... mozliwe ze to cos w ten desen

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Przede wszystkim nie powinno się zapisywać kart do końca. Ja zawsze zostawiam sobie margines. Gdzieś czytałem chyba u Scotta Kelbiego, że karta może się uszkodzić, jeżeli jest zapisana po sam 'brzeg'
    Może i tu się tak stało? Ja puki co staram się zostawić margines 3-5 zdjęć i 'odpukać' nigdy nie miałem takiej sytuacji ufff
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

może bramki prześwietlające na lotniskach zrobiły kuku?

Domyślnie

a moze to chinska inicjatywa

ja bym sie zglosil do profesjonalnej firmy o odzysk danych.
    Samemu to czesto mozna tylko pogorszyc sprawe...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

najpierw trzeba sprobowac odzyskac zwyklym programem do odzysku zdjec. kto wie, moze sie uda.
    www albo tez flickr

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów