Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: [Kanghoy]Ślubniaki,dziecięce,rodzinne i inne ;).

Widok wątkowy

Domyślnie

@mekII dzięki za komenty. Pozwól, że się odniosę do paru.
    @4 - IMHO to są najlepsze kolory jakie kiedykolwiek udało mi się wyprowadzić, delikatne i naturalne. Na skalibrowanym Eizo wygląda to świetnie inna sprawa, że próbując to oglądnąć na paru nieskalibrowanych ekranach jest mało ciekawie, gdzie inne zdjęcia często są strawne.
    @6 - pod światło ... eee bo kanapa była tak, a nie inaczej ustawiona? Kolorki trochę dostały po tyłku, bo nie doświetliłem klatki.
    @11 - iso 6400 ... cropowane .

Jeszcze anegdota. Jak mnie nauczył ten zestaw foto- zabawa z dziećmi w tym wieku polega na tym, że zazwyczaj najlepsze klatki są z tych pierwszych, bo potem "model" się mocno nudzi i olewa sprawę , więc jak fotograf coś zepsuje, to nie ma czasu na poprawki. Np w 5. ostrość jest na ręce, nie na buzi, przekadrowywanie centralnym+trochę ruch małego i uciekła mi ostrość, ale co z tego, że miałem kolejne z ostrością tam gdzie trzeba, jak mały już zaprotestował? Mam nawet jeszcze zrzuty na kompie z kilku pomysłów, gdzie już zupełnie nie chciał współpracować, i nie trafiły do końcowego materiału. Dlatego też naprawdopodobniej, większość dobrych foto z dzieciakami jest jak śpią i można je ułożyć jak się chce xD.
    Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 12-06-2011 o 23:59
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Uprawnienia umieszczania postów