@mekII dzięki za komenty. Pozwól, że się odniosę do paru.
@4 - IMHO to są najlepsze kolory jakie kiedykolwiek udało mi się wyprowadzić, delikatne i naturalne. Na skalibrowanym Eizo wygląda to świetnie inna sprawa, że próbując to oglądnąć na paru nieskalibrowanych ekranach jest mało ciekawie, gdzie inne zdjęcia często są strawne.
@6 - pod światło ... eee bo kanapa była tak, a nie inaczej ustawiona?Kolorki trochę dostały po tyłku, bo nie doświetliłem klatki.
@11 - iso 6400 ... cropowane.
Jeszcze anegdota. Jak mnie nauczył ten zestaw foto- zabawa z dziećmi w tym wieku polega na tym, że zazwyczaj najlepsze klatki są z tych pierwszych, bo potem "model" się mocno nudzi i olewa sprawę, więc jak fotograf coś zepsuje, to nie ma czasu na poprawki. Np w 5. ostrość jest na ręce, nie na buzi, przekadrowywanie centralnym+trochę ruch małego i uciekła mi ostrość, ale co z tego, że miałem kolejne z ostrością tam gdzie trzeba, jak mały już zaprotestował?
Mam nawet jeszcze zrzuty na kompie z kilku pomysłów, gdzie już zupełnie nie chciał współpracować, i nie trafiły do końcowego materiału. Dlatego też naprawdopodobniej, większość dobrych foto z dzieciakami jest jak śpią i można je ułożyć jak się chce xD.