Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 67

Wątek: [Kanghoy]Ślubniaki,dziecięce,rodzinne i inne ;).

Domyślnie

U mnie wszystko OK. widać.
    Jak dla mnie obróbka jest na tak.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Też muszę kupić szerszą stałkę a później ciulac kasę na 5D

Domyślnie

Strzały z powtórnej wizyty . Troszkę miałem gorsza formę wtedy, przyszedłem do nich kompletnie wyczerpany, ale myślę że i tak nie wyszło najgorzej .

7.

8.

9.

10.
    Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 20-05-2011 o 16:13
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

8 jest fajna..
    Przez Ciebie mam coraz większą chęć na FF, ale nie poddaje się i ćwiczę z kolorami na cropie :P

Domyślnie

Przy 9 wyretuszował bym dziewczynce policzek i brodę.
    Reszta OK.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Domyślnie

Super zdjęcia. Jutro, a w zasadzie już dziś będę fotografował chrzest synka znajomych wraz z przygotowaniami, a w niedzielę mini plenerek - dałeś mi trochę inspiracji - dzięki
    D3

Domyślnie

Janek to super . Jak było?

Zajawka z ostatniego repo. Reszta w trakcie obróbki.

11.

Domyślnie

Było super - jestem bardzo zadowolony ze zdjęć - zdjęcie które zrobiłem inspirując się Twoim ( dzieciaczek leży na brzuszku ) zrobiło mega furore ;-)
    D3

Dopiero zaczyna Awatar mekii
    Miasto
    Dobczyce

Domyślnie

1 - super, brak zastrzeżeń. Przemyślany kadr.
    2 - fajny kadr - obróbka: trochę zciągnąłbym żółtego z podłogi co by nie odciągał uwagi
    3 - jak dla mnie za dużo vibrance - skóra mocno pomarańczowy zafarb - jak kto lubi, ja preferuje troszkę bardziej naturalnej.
    4 - kadr w miare, kolory sprane, ani bw ani kolor, taka sprana gazeta troszkę kontrastu w LR i byłoby git.
    5 - nice, troszke kontrastu mniej na twarzy
    6 - po co pod światło? :] kolory ...dziwne :]
    7 - super - dużo się dzieje na kadrze, poprawna obróbka.
    8 - ok
    9 - masakra jakaś, ta zieleń tak napie***** po oczach, że ciężko bohaterkę wyłowić z tej zielonej kupy
    10- kadr ok, obróbka j.w. tylko ciut z mniejszą intensywnością.
    11 - ładnie wypatrzone, fajne kolorki. Troszkę szumi za bardzo?

Domyślnie

@mekII dzięki za komenty. Pozwól, że się odniosę do paru.
    @4 - IMHO to są najlepsze kolory jakie kiedykolwiek udało mi się wyprowadzić, delikatne i naturalne. Na skalibrowanym Eizo wygląda to świetnie inna sprawa, że próbując to oglądnąć na paru nieskalibrowanych ekranach jest mało ciekawie, gdzie inne zdjęcia często są strawne.
    @6 - pod światło ... eee bo kanapa była tak, a nie inaczej ustawiona? Kolorki trochę dostały po tyłku, bo nie doświetliłem klatki.
    @11 - iso 6400 ... cropowane .

Jeszcze anegdota. Jak mnie nauczył ten zestaw foto- zabawa z dziećmi w tym wieku polega na tym, że zazwyczaj najlepsze klatki są z tych pierwszych, bo potem "model" się mocno nudzi i olewa sprawę , więc jak fotograf coś zepsuje, to nie ma czasu na poprawki. Np w 5. ostrość jest na ręce, nie na buzi, przekadrowywanie centralnym+trochę ruch małego i uciekła mi ostrość, ale co z tego, że miałem kolejne z ostrością tam gdzie trzeba, jak mały już zaprotestował? Mam nawet jeszcze zrzuty na kompie z kilku pomysłów, gdzie już zupełnie nie chciał współpracować, i nie trafiły do końcowego materiału. Dlatego też naprawdopodobniej, większość dobrych foto z dzieciakami jest jak śpią i można je ułożyć jak się chce xD.
    Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 12-06-2011 o 23:59

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów