U mnie wszystko OK. widać.
Jak dla mnie obróbka jest na tak.
U mnie wszystko OK. widać.
Jak dla mnie obróbka jest na tak.
5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
---------------------------------------
Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 20-05-2011 o 16:13
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
Przy 9 wyretuszował bym dziewczynce policzek i brodę.
Reszta OK.
5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
---------------------------------------
Super zdjęcia. Jutro, a w zasadzie już dziś będę fotografował chrzest synka znajomych wraz z przygotowaniami, a w niedzielę mini plenerek - dałeś mi trochę inspiracji - dzięki
D3
Janek to super. Jak było?
Zajawka z ostatniego repo. Reszta w trakcie obróbki.
11.
Było super - jestem bardzo zadowolony ze zdjęć - zdjęcie które zrobiłem inspirując się Twoim ( dzieciaczek leży na brzuszku ) zrobiło mega furore ;-)
D3
1 - super, brak zastrzeżeń. Przemyślany kadr.
2 - fajny kadr - obróbka: trochę zciągnąłbym żółtego z podłogi co by nie odciągał uwagi
3 - jak dla mnie za dużo vibrance - skóra mocno pomarańczowy zafarb - jak kto lubi, ja preferuje troszkę bardziej naturalnej.
4 - kadr w miare, kolory sprane, ani bw ani kolor, taka sprana gazetatroszkę kontrastu w LR i byłoby git.
5 - nice, troszke kontrastu mniej na twarzy
6 - po co pod światło? :] kolory ...dziwne :]
7 - super - dużo się dzieje na kadrze, poprawna obróbka.
8 - ok
9 - masakra jakaś, ta zieleń tak napie***** po oczach, że ciężko bohaterkę wyłowić z tej zielonej kupy
10- kadr ok, obróbka j.w. tylko ciut z mniejszą intensywnością.
11 - ładnie wypatrzone, fajne kolorki. Troszkę szumi za bardzo?
@mekII dzięki za komenty. Pozwól, że się odniosę do paru.
@4 - IMHO to są najlepsze kolory jakie kiedykolwiek udało mi się wyprowadzić, delikatne i naturalne. Na skalibrowanym Eizo wygląda to świetnie inna sprawa, że próbując to oglądnąć na paru nieskalibrowanych ekranach jest mało ciekawie, gdzie inne zdjęcia często są strawne.
@6 - pod światło ... eee bo kanapa była tak, a nie inaczej ustawiona?Kolorki trochę dostały po tyłku, bo nie doświetliłem klatki.
@11 - iso 6400 ... cropowane.
Jeszcze anegdota. Jak mnie nauczył ten zestaw foto- zabawa z dziećmi w tym wieku polega na tym, że zazwyczaj najlepsze klatki są z tych pierwszych, bo potem "model" się mocno nudzi i olewa sprawę, więc jak fotograf coś zepsuje, to nie ma czasu na poprawki. Np w 5. ostrość jest na ręce, nie na buzi, przekadrowywanie centralnym+trochę ruch małego i uciekła mi ostrość, ale co z tego, że miałem kolejne z ostrością tam gdzie trzeba, jak mały już zaprotestował?
Mam nawet jeszcze zrzuty na kompie z kilku pomysłów, gdzie już zupełnie nie chciał współpracować, i nie trafiły do końcowego materiału. Dlatego też naprawdopodobniej, większość dobrych foto z dzieciakami jest jak śpią i można je ułożyć jak się chce xD.
Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 12-06-2011 o 23:59