Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Z ciemnej strony mocy na jasną, czyli z N na C

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I jeszcze jedno, w temacie wyszukiwania należy postępować tak http://www.canon-board.info/announcement.php?f=27&a=22
    Wbudowana szukaczka jest aktualnie, z kilku względów, mało skuteczna i nalezy o niej zapomnieć, póki co.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

To nie kwestia pragnienia korpusu C, od N zaczynalem w wieku 6 lat i z chce skonczyc 11 lat pozniej. Mam nadzieje ze moj wiek was nie razi, bynamniej u N nie bylo z tym problemu. Ale wracajac do tematu. Chce te kolorki, zawsze kiedy oglada sie rozne foty to jest westchnienie "aaa, te to z canona...". Decyzja 100% nie zostala jeszcze podjeta,, kwestia tego czy C zaproponuje mi cos wiecej niz fajna matryce czy tez tylko ja.. zytac testy, porownywac.... bedzie trzeba.

Pisane z telefonu, tapatalk z androida cos nie chce otwierac forum...
    Ostatnio edytowane przez Grand. ; 18-05-2011 o 22:44

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Inaczej, z powodu tylko kolorków chcesz zrezygnować z chociażby tej szybkości i bardzo sprawnej puszki. Za D300 dostaniesz około 3000 złociszy. Po tyle chodzi 50D z gripem. Czy jest sens nie widzę go, bo kolorki zawsze może wyciągnąć w lightroomie z rawa

Ja myślałem o nikonie, bo do reporterki taki D300 + 17-50 sigma by mi się nadała. Pech mam za dużo w C

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Absolutnie bym nie zmieniał. Koledzy ładnie wyjaśnili dlaczego.
    Naucz się korzystać z tego co masz.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kup ligtrooma i 35/1,8, jak już musisz wydawać pieniądze

Kolorki z canona też trzeba wykręcić, więc suma sumarum nie ma większych różnic. Będziesz miał fajne kolory jak zmienisz Tamrona na coś lepszego, bo sam obiektyw daje dużo w kwestii kolorów.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Widzisz...
    Polacy to taki dziwny naród, który rzadko jest zadowolony z tego co posiada.
    Dla tego pewnie na forum nikona tak wiele westchnień do systemu canona. I dla tego na forum canona zupełne zdziwienie chęcią posiadania canona. Gdybym mógł Ci radzić, to 7D. Mój syn tą puszką robi zdjęcia sportu i mu wystarcza. Kolorki w nikonie rzeczywiście są dziwne, ale chyba coraz lepsze z każdą następną puszką.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jak się robi w Rawach, to wszystko inaczej wygląda. Wtedy każdy sobie kręci jak mu się podoba. Mówię przesiadka z myślą: - oh moje zdjęcia będą miały ładne kolorki. Tylko AWB to bardziej o jpeg chodzi.

Przy każdej przesiadce jest się stratnym. Powiem wprost; Jeśli nie uda Ci się dobrze sprzedać tego, co masz to może się okazać, że wylądujesz z gorszym zestawem niż masz teraz. Czy warto? Chyba jednak nie? A potem zatęsknisz za nikosiem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do kolorków PS i pluginy (Nik Software).

W życiu bym nie zamienił D300...
    Kolega objechal pół świata (obie Ameryki) z tą puszką i szkłem 18-200, zrobił wystawę i... szok! PSa prawie nie używał. Kolorki to także kwestai warunków, w jakich się fotografuje, miejsca, jakości światła; inaczej jest w Tatrach (gdzie mgła i smog), inaczej w Himalajach lub Afryce.

Fotkami z neta się nie sugeruj (wszystkie podrasowane).
    Oczywiście Canon jest OK.

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

zamiast zmieniać body zmień obiektyw na nikkorka 17-55 - taki tandem to coś pięknego do repo...
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plraven Zobacz posta
    Pamiętaj również, że kolorki się założę w 99% to kwestia postprocessingu, a nie marki.
    Ostatnio miałem przyjemność oglądać warsztat obróbkowy kolegi pracującego na D700. Poza zafarbem, który daje Nikon, a z którym łatwo sobie radzi dedykowane oprogramowanie, kwestia pracy z kolorem zarówno w Canonie i Nikonie jest prawie identyczna. Różnica jest jedynie taka, że Nikonem dłużej dochodzi się do naturalności. Ale, biorąc pod uwagę, że "naturalne" zdjęcia nikomu się nie podobają, jest to aspekt kompletnie pomijalny.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów