Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Z ciemnej strony mocy na jasną, czyli z N na C

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gdyby miał D3000 i kita, to można by się zastanawiać nad zmianą systemu, natomiast D300 to już poważna zabawka.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I jeszcze jedno, w temacie wyszukiwania należy postępować tak http://www.canon-board.info/announcement.php?f=27&a=22
    Wbudowana szukaczka jest aktualnie, z kilku względów, mało skuteczna i nalezy o niej zapomnieć, póki co.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

To nie kwestia pragnienia korpusu C, od N zaczynalem w wieku 6 lat i z chce skonczyc 11 lat pozniej. Mam nadzieje ze moj wiek was nie razi, bynamniej u N nie bylo z tym problemu. Ale wracajac do tematu. Chce te kolorki, zawsze kiedy oglada sie rozne foty to jest westchnienie "aaa, te to z canona...". Decyzja 100% nie zostala jeszcze podjeta,, kwestia tego czy C zaproponuje mi cos wiecej niz fajna matryce czy tez tylko ja.. zytac testy, porownywac.... bedzie trzeba.

Pisane z telefonu, tapatalk z androida cos nie chce otwierac forum...
    Ostatnio edytowane przez Grand. ; 18-05-2011 o 22:44

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Inaczej, z powodu tylko kolorków chcesz zrezygnować z chociażby tej szybkości i bardzo sprawnej puszki. Za D300 dostaniesz około 3000 złociszy. Po tyle chodzi 50D z gripem. Czy jest sens nie widzę go, bo kolorki zawsze może wyciągnąć w lightroomie z rawa

Ja myślałem o nikonie, bo do reporterki taki D300 + 17-50 sigma by mi się nadała. Pech mam za dużo w C

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Absolutnie bym nie zmieniał. Koledzy ładnie wyjaśnili dlaczego.
    Naucz się korzystać z tego co masz.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kup ligtrooma i 35/1,8, jak już musisz wydawać pieniądze

Kolorki z canona też trzeba wykręcić, więc suma sumarum nie ma większych różnic. Będziesz miał fajne kolory jak zmienisz Tamrona na coś lepszego, bo sam obiektyw daje dużo w kwestii kolorów.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Widzisz...
    Polacy to taki dziwny naród, który rzadko jest zadowolony z tego co posiada.
    Dla tego pewnie na forum nikona tak wiele westchnień do systemu canona. I dla tego na forum canona zupełne zdziwienie chęcią posiadania canona. Gdybym mógł Ci radzić, to 7D. Mój syn tą puszką robi zdjęcia sportu i mu wystarcza. Kolorki w nikonie rzeczywiście są dziwne, ale chyba coraz lepsze z każdą następną puszką.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jak się robi w Rawach, to wszystko inaczej wygląda. Wtedy każdy sobie kręci jak mu się podoba. Mówię przesiadka z myślą: - oh moje zdjęcia będą miały ładne kolorki. Tylko AWB to bardziej o jpeg chodzi.

Przy każdej przesiadce jest się stratnym. Powiem wprost; Jeśli nie uda Ci się dobrze sprzedać tego, co masz to może się okazać, że wylądujesz z gorszym zestawem niż masz teraz. Czy warto? Chyba jednak nie? A potem zatęsknisz za nikosiem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do kolorków PS i pluginy (Nik Software).

W życiu bym nie zamienił D300...
    Kolega objechal pół świata (obie Ameryki) z tą puszką i szkłem 18-200, zrobił wystawę i... szok! PSa prawie nie używał. Kolorki to także kwestai warunków, w jakich się fotografuje, miejsca, jakości światła; inaczej jest w Tatrach (gdzie mgła i smog), inaczej w Himalajach lub Afryce.

Fotkami z neta się nie sugeruj (wszystkie podrasowane).
    Oczywiście Canon jest OK.

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

zamiast zmieniać body zmień obiektyw na nikkorka 17-55 - taki tandem to coś pięknego do repo...
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów