Sadze, ze kazdy by tak chcial... :wink:
Ale jak to mowia "Przezorny, zawsze ubezpieczony"![]()
Sadze, ze kazdy by tak chcial... :wink:
Ale jak to mowia "Przezorny, zawsze ubezpieczony"![]()
"pucha" juz jest :grin:
Co do sprzedawcy, to nie mam zastrzezen wedlug mnie wzorowo. Co do gwarancji to jest tak jak wspomnial @ krisnrj - rok daje Canon a prawo Polskie zobowiazuje sprzedajacego do udzielenia dwuletniej gwarancji. Tak jezeli cos sie dzieje, to on jest zobowiazany do podjecia dalszych dzialan...
Temat mozna zamknac.
Baw się dobrze - jest czym! Ja bym zaczął od makra np. kwiatków - po coś ten uchylny ekran jest! :]
przepraszam za OT
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
p.s. ach to drżenie przy zakupie nowego - i w szczególności przy 'unboxingu' - bezcenne! aż się chyba wybiorę w sobotę na zakupy![]()
Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 20-05-2011 o 12:52 Powód: Automerged Doublepost
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
należy pamiętać o jednym, a mianowiecie gwarancji udziela gwarant, czyli zazwyczaj producent (nie spotkałem dotychczas innej sytuacji) danego sprzętu i jej warunki są określone w dokumencie gwarancji, z tego co wiem dla Canona standardem jest 12 miesięcy - wszystko jest opisane w karcie gwarancyjnej,
jak można zauważyć w praktyce sprzdawcy częstokroć stosują różne zabiega marketingowe, aby uaktrakcyjnić swoją ofertę, np. ściemniają , że jest 2 lata...
najprostrza droga do sprawdzenia takiej informacji to po prostu poprosić sprzedawcę o okazanie dokumentu gwarancji...
pofatygowałem się napisałem do Pasażfoto i odpowiedzilei, że 12 miesięcy Canon i 12 u nich, zapytałem, czy dostanę na te 12 miesiećy u nich dodatkowy dokument gwarancji i odpowiedizli, że tak... dalej nie chce mi się już nimi pisać :cool:
A to ciekawe... chętnie bym zobaczył ten dokument.
Z resztą i bez tego dokumentu mają obowiązek usuwać usterki.
w regulaminie mają tak ogólnie o gwarancji http://www.pasazfoto.pl/regulamin-pm-5.html
wieć jak dają to OK, w sumie mogą, ale rzeczywiście przed zakupem zażadałbym tego dokumentu, tylko, że ja nie kupuję, a sprawę ma raladan więc niech pisze![]()