Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Gwarancja na 600D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grabów/Łódź

Domyślnie

Sadze, ze kazdy by tak chcial... :wink:

Ale jak to mowia "Przezorny, zawsze ubezpieczony"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grabów/Łódź

Domyślnie

"pucha" juz jest :grin:

Co do sprzedawcy, to nie mam zastrzezen wedlug mnie wzorowo. Co do gwarancji to jest tak jak wspomnial @ krisnrj - rok daje Canon a prawo Polskie zobowiazuje sprzedajacego do udzielenia dwuletniej gwarancji. Tak jezeli cos sie dzieje, to on jest zobowiazany do podjecia dalszych dzialan...

Temat mozna zamknac.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Baw się dobrze - jest czym! Ja bym zaczął od makra np. kwiatków - po coś ten uchylny ekran jest! :]

przepraszam za OT
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    p.s. ach to drżenie przy zakupie nowego - i w szczególności przy 'unboxingu' - bezcenne! aż się chyba wybiorę w sobotę na zakupy
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 20-05-2011 o 12:52 Powód: Automerged Doublepost
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raladan Zobacz posta
    "pucha" juz jest :grin:

Co do sprzedawcy, to nie mam zastrzezen wedlug mnie wzorowo. Co do gwarancji to jest tak jak wspomnial @ krisnrj - rok daje Canon a prawo Polskie zobowiazuje sprzedajacego do udzielenia dwuletniej gwarancji. Tak jezeli cos sie dzieje, to on jest zobowiazany do podjecia dalszych dzialan...

Temat mozna zamknac.
    Najważniejsze, że jesteś zadowolony i oby gwarancja wogóle nie była potrzebna
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

należy pamiętać o jednym, a mianowiecie gwarancji udziela gwarant, czyli zazwyczaj producent (nie spotkałem dotychczas innej sytuacji) danego sprzętu i jej warunki są określone w dokumencie gwarancji, z tego co wiem dla Canona standardem jest 12 miesięcy - wszystko jest opisane w karcie gwarancyjnej,
    jak można zauważyć w praktyce sprzdawcy częstokroć stosują różne zabiega marketingowe, aby uaktrakcyjnić swoją ofertę, np. ściemniają , że jest 2 lata...
    najprostrza droga do sprawdzenia takiej informacji to po prostu poprosić sprzedawcę o okazanie dokumentu gwarancji...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pofatygowałem się napisałem do Pasażfoto i odpowiedzilei, że 12 miesięcy Canon i 12 u nich, zapytałem, czy dostanę na te 12 miesiećy u nich dodatkowy dokument gwarancji i odpowiedizli, że tak... dalej nie chce mi się już nimi pisać :cool:

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A to ciekawe... chętnie bym zobaczył ten dokument.

Z resztą i bez tego dokumentu mają obowiązek usuwać usterki.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w regulaminie mają tak ogólnie o gwarancji http://www.pasazfoto.pl/regulamin-pm-5.html
    wieć jak dają to OK, w sumie mogą, ale rzeczywiście przed zakupem zażadałbym tego dokumentu, tylko, że ja nie kupuję, a sprawę ma raladan więc niech pisze

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów