Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Wydruki zdjęć - sposób prezentacji

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie Odp: Wydruki zdjęć - sposób prezentacji

Ja również drukuję barwnikami do tego zamiennikami, więc w grę wchodzi jedynie ekspozycja na ścianie za szkłem. Jednorazowa akcja z wierceniem i montażem kołków do ram i już można wystawiać. Na ścianie mam 9 ram z aluminiową czarną ramą, wewnątrz paspartu i zmieniam tylko co jakiś czas zawartość. Wymianę można nawet późną nocą dokonać.

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Ja również drukuję barwnikami do tego zamiennikami, więc w grę wchodzi jedynie ekspozycja na ścianie za szkłem. Jednorazowa akcja z wierceniem i montażem kołków do ram i już można wystawiać. Na ścianie mam 9 ram z aluminiową czarną ramą, wewnątrz paspartu i zmieniam tylko co jakiś czas zawartość. Wymianę można nawet późną nocą dokonać.
    To też jakieś wyjście, jednakoż docelowo planuję sporo ponad te 9 umieścić A naprawdę nikt nie podzieli się*doświadczeniami z jakimiś werniksami/fiksatywami, laminatami w płynie itp? (domowo wykonywalnymi)? No niemożliwie, żebym tylko ja kombinował w tę stronę...

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez ptsk Zobacz posta
    1. Trzeba najpierw tę wiertarkę mieć na stanie. Koszt, klamor niepotrzebny na codzień, itp.
    2. Kleić mogę sobie w porze kiedy mam na to czas - 23:00 i później np. Wiercić w trosce o dobrosąsiedzkie stosunki już*nie.
    3. Drukarkę mam po to, żeby nie cierpieć na cyklu współpracy z labem: wysyłka, odbiór, ew. jeżdżenie, opieka do dzieci, itp. czas przy mojej lokalizacji mierzony minimum w godzinach na sam druk. Chodzi o to by w zapale usiąść nad fotką i przeprowadzić proces od A do Z nocną porą np. Inne podejście (lab+wiertarka) powoduje, że fotek w ogóle nie ma na ścianach bo logistyka mnie przerasta w codziennym trybie.
    Wiertarka odpada
    Jeśli zaplanujesz rozmiary i będziesz konsekwentny to wiercisz tylko raz i potem tylko wymiana.
    Sprawdza się u mnie dobrze, czasem "ściana" wymusza rozmiar wydruku, ale spoko...
    Ramki alu kupione raz, wymiana pianek tylko (są już u mnie nawet wydruki przyklejone po obu stronach)
    Photo: DPP 0001int | album Domu | Janusz-pawlak | Fotki.com, photo and video sharing made easy.
    Photo: 5N5C8830int | album Domu | Janusz-pawlak | Fotki.com, photo and video sharing made easy.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Fajnie ściany obwiesz(cz)one A u mnie twarze będą raczej. Do pejzażu nie dojrzałem jeszcze chyba. Może nigdy zresztą nie dojrzeję, kto to wie... Choć pokusy czajenia się*na światło są

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów