Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 142

Wątek: canon 60D VS canon 600D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dlaczego tak wszyscy jeździcie po tym biednym c 60d?
    Aparat jak aparat, wiem (wręcz rozumiem) że dali coś, coś zabrali. Ciekaw jestem kiedy ludzie zrozumieją że korpus magnezowy jest mimo wszystko tylko TROCHĘ bardziej wytrzymały od włókna węglowego wzmacnianego poniekąd (gdzieniegdzie) aluminium.
    Brak mikro-regulacji w korpusie? Nie wszyscy tego potrzebują, a jak będzie źle to i tak wysyłasz do serwisu/sprzedajesz.

Może to zabrzmi trochę nieprofesjonalnie, ale mając kilka wybranych korpusów, znając ich opinie/dane techniczne/plusy i minusy (najlepiej wszystko) nie bójmy się wybierać tylko dlatego że się coś podoba.
    Sam osobiście jestem w trakcie realizacji kupna 60d, i jestem prawie pewien, wbrew wszystkim opiniom, że już po tygodniu będę mógł go polecić. Oczywiście jakby do tego doszło, proszę pamiętać że będzie to skromna opinia nieprofesjonalnego początkującego fotografa amatora

pozdrawiam

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z tym korpusem to się zgodzę, wg mnie to tylko "chłyt materkingowy", jak aprat upadnie to upadnie... ale mikroregulacja to IMHO dość fajna sprawa i czasem pewnie pozwala uniknąć słania do serwisu... , a kadry uciekają, dlatego IMHO nie patrzac na kwestwie wilkości body i wygody używania, to chyba 600d bym wybrał...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

IMHO . Materiał korpusu to nie tylko jest sprawa wytrzymałości na udar.Różnica jest w stabilnosci kształtu.Wzajemne położenie płaszczyzn mocowania obiektywu,matrycy,zdolność dżwigania ciężkich jasnych szkieł bez zmiany geometrii obudowy.IMHO jest to najistotniejsze.Bo jak się zdarzy wypadek to różnica bedzie pewnie niewielka w skutkach.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w sumie od tej strony na to nie spojrzałem , ale wydaje mi się, że przy amatorskim eksploatowaniu sprzętu nie będzie to miało, aż takiego dużego znaczenia, co innego używanie profesjonalne, szczególnie reporterskie, gdzie sprzęt chyba najbardziej będzie narażony na wszelkie przeciążenia

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    ...A tak poważnie, to mam nadal 50D i po obmacaniu uważam, że 60D, to trochę krok w tył, także gabaryty. Jeżeli zamieniać to jedynie na 7D.
    Bosz...
    Znów ten sam "flejm"...

Ani to krok w tył, ani w przód... 60D to nowy produkt i NOWA półka w produktach Canona.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Kazda nowa puszka jest doceniana dopiero po wypuszczeniu jej nastepcy, tym samym 600D, 60D i 7D to na obecna chwile bardzo ale to bardzo zly wybor. Doradzam daleko idaca ostroznosc przy zakupie powyzszych modeli bo zanim zaczna poprawnie robic zdjecia moze minac kilka miesiecy. Tak na powaznie... jesli zadajesz pytanie co wybrac tzn, ze oferowane przez powyzszy sprzet funkcje nie maja zasadniczego znaczenia wiec po prostu kup taki na jaki cie stac. W mojej ocenie wyglada to tak 7d bo szybki i celny, 60d bo ergonomia, 600d bo mi lepszy nie potrzebny.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Dopiero zaczyna Awatar rhod
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Mam 60D od kilku miesięcy, i jestem bardzo zadowolony. Była to moja pierwsza lustrzanka, ale po pewnym czasie prócz kilku fukncji, nie brakuje mi nic, wiadomo że człowiek chciałby FF itp.. No ale uważam, że jeżeli kogoś stać na 60 to jest ona warta zakupu. Pewnie, znajdzie się ktoś kto powie kup 600/550 i dokup lepsze szkło Można tak zrobić, jezeli się spieszy, jeżeli powoli kompletujesz zestaw to lepiej kupić 60!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Czy warto dopłacać górę pieniędzy do 7D czy kupić 60D? Czym zauważę różnicę?
    Chcesz, żeby ktoś za Ciebie odpowiedział? Nie ma tak dobrze!
    Idź do sklepu, pomacaj oba, kup lepszy. Albo nie kupuj żadnego - 500D też robi dobre zdjęcia

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Czy warto dopłacać górę pieniędzy do 7D czy kupić 60D? Czym zauważę różnicę?
    Oczywiście pomijam kwestię prędkości bo sportu nie robie jak i tego, że 7D jest magnezowy, nie rajcuje mnie to
    Ja tam sportu nie robię, ale dla mnie szybki tryb seryjny,
    to jedno z podstawowych kryteriów podczas doboru puszki.

Poza tym zyskujesz "inny" AF i ergonomię...

Jak dla mnie, to do pełni szczęścia brakuje mu jeszcze tylko gibanego LCD.

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 12-08-2011 o 15:39
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

A myślałem, że gibany LCD jest "passe".
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów