Pokaż wyniki od 1 do 10 z 142

Wątek: canon 60D VS canon 600D

Mieszany widok

Domyślnie

Dla mnie totalnego amatora i gadżeciarza 600d wygrał pod wzgledem wyglądu,lekkosci ,świetnie leży w jednej ręce do szybkich fotek,cudowne kolory,brak tego ochydnego mono wyswietlacza u góry (mogli chociaz zrobic fajny oled białe na czarnym lub kolor)kupiłem z kitem 18-55 is 2,super ostrzy ale tylko przez lustro (podgląd na żywo af wolny i tylko w max swietle) zadawalajace go na 18 i podstawowy bookeh na 55 ale pare fajnych portretów walnołem ,cena za kit +- 2700pln a 60d 3500pln za samo body,zdjec z 60d nie widziałem,w gazecie stuff 600d jest pierwszy w top10 luster a 60d tylko za cene chyba jest na 6 pozycji,na 7 jest nikon d700 jeszcze drozszy,miałem do czynienia z lustrem pen k-x kit czerwony piekny ale przecietny oraz z sony a33 fajny podglad na zywo ostry oraz wideo ale pełno róznych przebłysków na zdjeciach,teraz focę ,ucze sie,experymentuje a jak bedzie mnie stac to kupie sobie szkło c 17-55 2.8 i lampe speedlite ex580 a potem 70-200l tez canona.
    ps.witam wszystkich ja tu pierwszy raz

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jsbiznes Zobacz posta
    dla mnie totalnego amatora i gadżeciarza 600d wygrał pod wzgledem wyglądu,lekkosci ,świetnie leży w jednej ręce do szybkich fotek,cudowne kolory,brak tego ochydnego mono wyswietlacza u góry (mogli chociaz zrobic fajny oled białe na czarnym lub kolor)kupiłem z kitem 18-55 is 2,super ostrzy ale tylko przez lustro (podgląd na żywo af wolny i tylko w max swietle) zadawalajace go na 18 i podstawowy bookeh na 55 ale pare fajnych portretów walnołem ,cena za kit +- 2700pln a 60d 3500pln za samo body,zdjec z 60d nie widziałem,w gazecie stuff 600d jest pierwszy w top10 luster a 60d tylko za cene chyba jest na 6 pozycji,na 7 jest nikon d700 jeszcze drozszy,miałem do czynienia z lustrem pen k-x kit czerwony piekny ale przecietny oraz z sony a33 fajny podglad na zywo ostry oraz wideo ale pełno róznych przebłysków na zdjeciach,teraz focę ,ucze sie,experymentuje a jak bedzie mnie stac to kupie sobie szkło c 17-55 2.8 i lampe speedlite ex580 a potem 70-200l tez canona.
    Ps.witam wszystkich ja tu pierwszy raz
    interpunkcja
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

wracając dalej do tematu 60D czy 600D

Aparatu zamierzam używać do robienia sesji, portretów, generalnie pozowane

Gdybym kupiła 600D będzie mnie jeszcze stać na obiektyw 50mm 1.4 (o którym marzę od dawna)

Jeżeli 60D będę musiała zadowolić się 1.8 (który bardzo lubię, używałam takiego w alfie i nikonie)

Generalnie słyszałam że lepiej jest zainwestować w szkło niż body (jeżeli ma się ograniczony budżet) ale cały czas się waham.

Czy może kupić 60D i używany obiektyw 50mm 1.4, aczkolwiek nie wiem czy używane szkło to dobry pomysł (może wiecie czy na giełdzie w stodole wawa bywają takowe)

proszę o radę

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prawda Zobacz posta
    ...Czy może kupić 60D i używany obiektyw 50mm 1.4...
    Bardzo dobry pomysł

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Bardzo dobry pomysł
    Jak najbardziej. Popieram :smile:

Domyślnie

Dziękuje

Tylko że jestem uprzedzona , miałam złe doświadczenie z kupowaniem używanego sprzętu

Ba raz nawet kupiłam obiektyw w salonie, 2 tyg coś było z nim nie tak, chciałam reklamować w sklepie, po czym odesłali mnie do serwisu i tam zaczęły się 3 miesięczne batalie o reklamacje z zerowym skutkiem ( serwis nikona... to jeszcze zupełnie inna bajka)

Przeglądałam giełdę i widzę że 50mm 1.4 chodzi nie mniej niz 1000- 1100, więc chyba wolałabym dołożyć te 300 i mieć nowy na gwarancji

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Zobaczysz czy funduszy wystarczy. Niemniej jednak Canonowski 50mm 1.4 fajny. Polubisz go :-)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów