Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 142

Wątek: canon 60D VS canon 600D

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

18-135 i 50/1.8

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Generalnie jak kolegi nie stać aktualnie na zakup C17-55 proponował bym mimo wszystko kupić C18-55 II, który jest o polowe tańszy od 17-85 a optycznie taki sam jak nie lepszy czasami. Z czasem dozbierać na C17-55

Przy zamanie później będzie mniejsza strata
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Awatar Narado
    Miasto
    Vancouver

Domyślnie

Pozwolę sobie dołączyć do grona osób z rozterkami
    Moja dotyczy zakupu body Canona...prezentu dla córki. Jest dość zaawansowaną osoba (krajobraz, portret i makro). Ja niestety nie znam kompletnie systemu Canona więc zacząłem czytać fora,recenzje, testy. Pozostał mi wybór między 60D a 7D. Jako że nie mam zaufania do testów laboratoryjnych (często sponsorowanych) mam prośbę do kolegów którzy użytkują bądź użytkowali ww puszki.... która z nich jest bardziej warta pozbycia się kasy
    Dziękuję za każdą opinie

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jeśli kolegę stać to 7d córka napewno też czyta różne opinie o sprzęcie skoro jest zawansowana a 60D dostał dość chłodne noty na forach tematycznych mimo że nie jest złym body...do tego co robi córa to lepiej na raty 5d mk2 ) lub jedynkę mint .
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Narado Zobacz posta
    Pozwolę sobie dołączyć do grona osób z rozterkami
    Moja dotyczy zakupu body Canona...prezentu dla córki. Jest dość zaawansowaną osoba (krajobraz, portret i makro). Ja niestety nie znam kompletnie systemu Canona więc zacząłem czytać fora,recenzje, testy. Pozostał mi wybór między 60D a 7D. Jako że nie mam zaufania do testów laboratoryjnych (często sponsorowanych) mam prośbę do kolegów którzy użytkują bądź użytkowali ww puszki.... która z nich jest bardziej warta pozbycia się kasy
    Dziękuję za każdą opinie
    A co ma obecnie córka?

Awatar Narado
    Miasto
    Vancouver

Domyślnie

Jakiś starszy model Canona z odzysku. Córka mieszka w Polsce, więc chcąc jej sprawić niespodziankę nie wypytywałem o model jaki ma obecnie, ale wiem że jest mocno przechodzony
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wiatru Mistrz-u... na pewno czyta , ale to ma być niespodzianka to po pierwsze , a po drugie to jak nadal będzie robiła postępy w formacie Dx to pomyślę o większym formacie matrycy. Na dzień dzisiejszy widzę że warto Jej dać narzędzie dające lepsze możliwości, zawsze będzie mogła tą puszkę zostawić jako drugą
    Ostatnio edytowane przez Narado ; 17-12-2011 o 13:05 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Przy tego typu fotografii najlepiej sprawdzi się aparat z matrycą pełnoklatkową, typu 5D (używany) i 5D mark II (nowe w sprzedaży), ale wiesz, nie chcę zmieniać zbytnio wątku bo wyjdzie prawidłowość... JAKI APARAT WYBRAĆ??? TYLKO 5D
    Z przedstawionych przez Ciebie lepszym jest 7D, nie mniej jednak obiektywy są ważne by każdy aparat pokazał pazury. Często warto wybrać tańszy model, rzędu 60D i za różnicę kupić dobry obiektyw do tego.

Awatar Narado
    Miasto
    Vancouver

Domyślnie

U mnie na ryku wtórnym 5D to koszt ok. 800-900$ natomiast 5D MarkII to już 1800$.
    Michael_key- dzięki za podpowiedź

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Narado Zobacz posta
    U mnie na ryku wtórnym 5D to koszt ok. 800-900$ natomiast 5D MarkII to już 1800$.
    Można też wyjść z takiego założenia...
    Skoro córka posiada już APS-C, to może lepiej kupić teraz FF? Np. pierwszą 5-tkę.

Domyślnie

Dla mnie totalnego amatora i gadżeciarza 600d wygrał pod wzgledem wyglądu,lekkosci ,świetnie leży w jednej ręce do szybkich fotek,cudowne kolory,brak tego ochydnego mono wyswietlacza u góry (mogli chociaz zrobic fajny oled białe na czarnym lub kolor)kupiłem z kitem 18-55 is 2,super ostrzy ale tylko przez lustro (podgląd na żywo af wolny i tylko w max swietle) zadawalajace go na 18 i podstawowy bookeh na 55 ale pare fajnych portretów walnołem ,cena za kit +- 2700pln a 60d 3500pln za samo body,zdjec z 60d nie widziałem,w gazecie stuff 600d jest pierwszy w top10 luster a 60d tylko za cene chyba jest na 6 pozycji,na 7 jest nikon d700 jeszcze drozszy,miałem do czynienia z lustrem pen k-x kit czerwony piekny ale przecietny oraz z sony a33 fajny podglad na zywo ostry oraz wideo ale pełno róznych przebłysków na zdjeciach,teraz focę ,ucze sie,experymentuje a jak bedzie mnie stac to kupie sobie szkło c 17-55 2.8 i lampe speedlite ex580 a potem 70-200l tez canona.
    ps.witam wszystkich ja tu pierwszy raz

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów