No pare razy faktycznie mi sie zawiesil, ale z tego co wiem to oryginalne mają tę samą przypadłość. Wtedy poprostu muszę wyłączyć i włączyć grip spowrotem. Jakiś czas temu przeczyściłem styki i pomogło ale faktycznie casem się zdarzy, że zwiśnie.
Co do baterii to nie miałem absolutnie żadnego problemu (mam oryginalną w gripie) za to ten automacik do wyzwalania zdjęć to rewelacjano i jest podświetlany na niebiesko przy czym nie gaśnie tylko świeci tak długo aż go nie wyłączysz. Świetna sprawa w nocy jak kontrolujesz czas otwarcia.
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
60D to moja pierwsza lustrzanka, i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolonyWiadomo, że nie ma pełnej klatki, no ale to nie ta cena. Daje ładne obrazki w połączeniu z dobrym szkiełkiem, brak mi regulacji AF, no ale nic już z tym nie zrobię. Jest strasznie wygodny i łatwo się uczy jego budowy. Szczerze mówiąc ostatnio wziąłem do ręki Nikona znajomego i nie wiedziałem co i jak.. hehe
Hehe, dobre porównanie i trafione60D jest półprofesjonalny, i na prawdę można z nim się dobrze zaprzyjaźnić
![]()
Sprzęt zaczyna być profi jak robisz na nim kapuche moim zdaniem. Takie 50D też może być Pro jak focisz na weselach za kase![]()
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
ewentualnie profi jest jak stoisz w deszczu na boisku, wracasz do domu, suszysz i wszystko działa![]()
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Odnośnie tych gripów z wyświetlczem to też czytałem gdzieś, że niestety nie jest to udana konstrukcja pod wzgledem prorgamowym i wisza się często, Ja do sowjego 550d mam zwykły zamiennik DELTY i nic się ne dzieje.
Ale wracając do temtu, tak czytam i czytam... w przyszłym roku być może pokusze się zmianę puchy i właśnie będzie to albo 600d (tylko ze względu na bezprzewodowe sterowanie lampami czego brakuje mi jak chol... w 550d + zostałby mi grip z 550, który jak czytałem też pasuje do 600) lub 60d...
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."