Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 206

Wątek: Dyskusja o zasadach "Szkoła fotografii CB"

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Masz racje Muflon, ja jednak z przyjemnoscia dowiedzialbym sie czegos nowego o obrobce fotek
    Toteż niech będzie to w formie: "wiesz, a gdybyś zrobił to tak i tak to mogłoby być ciekawie, co sądzisz" - a nie takie teksty jak w "lekcja 3 - dyskusja"...

Jutro spróbujemy się z Kubamanem naradzić. Ja to widzę tak:

- Lekcja - zamknięty wątek, jeden post
    - Dyskusja - otwarty, mocno moderowany wątek, z dyskusją na poziomie.

To ma być szkoła, dział do którego zagląda się żeby się dowiedzieć czegoś ciekawego, a nie po raz setny czytać, że PS jest be. Tomek myśli podobnie, różnimy się tylko w szczegółach technicznych Zobaczymy jutro.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tomek myśli podobnie, różnimy się tylko w szczegółach technicznych Zobaczymy jutro.
    Ja to myśle zupełnie inaczej
    1+2. Lekcja i pytania: w jednym wątku ostro moderowanym
    3. dyskusja free style. autor jak nie chce, może nawet ignora na ten wątek dać Niech będą flejmy, byle na temat zdjęcia. Jak odpączkują od tematu zdjęcia, to ciach!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

#define "na temat zdjęcia". Czy to: http://www.canon-board.info/showpost...23&postcount=6 się łapie?

Powtórzę: cały dział...
    to ma być szkoła, dział do którego zagląda się żeby się dowiedzieć czegoś ciekawego, a nie po raz setny czytać, że PS jest be.
    Chyba że ja źle rozumiem zamysły - całkiem możliwe, ja tu tylko od wycinania i banowania jestem w końcu ;-)

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

mnie podoba sie bardziej pomysl muflona, bo:
    - czyste zasady
    - mniej balaganu, latwiej pilnowac jednego watku
    - jak to juz bylo wiele razy powtarzane - to jest szkola, a dyskusja 'free style' to raczej na przerwach, co mozna uskuteczniac w galerii uzytkownika lub na PM
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Miasto
    Białystok

Domyślnie

#define "na temat zdjęcia". Czy to: http://www.canon-board.info/showpost...23&postcount=6 się łapie?
    Niezbyt... Właśnie to by trzeba doprecyzować

Powtórzę: cały dział...
    [...]
    Chyba że ja źle rozumiem zamysły - całkiem możliwe, ja tu tylko od wycinania i banowania jestem w końcu ;-)
    Wątek "Wykład" jest do czystej nauki. A można się też uczyć w luźnej dyskusji. Ba, nawet przy piwie się da.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

...po czwarte: ja jeszcze tego wszystkiego nie wycialem tylko dlatego, ze poza przypadkami oczywistymi, sam juz nie wiem co jest "dyskusja na temat a co nie" Kubaaa!
    Nie bardzo widzę co tu wycinać, przecież ta dyskusja również jest formą nauki.

Myślę, że bardziej doświadczeni z Was mogą być nieco zawiedzeni poruszanymi problemami, może to dla Was sprawy oczywiste? Dla osób rozpoczynających przygodę z fotografią (w tym dla mnie) lekcje są bardzo istotne, wymieniane przez Was uwagi również są potrzebne, prezentujecie różne sposoby patrzenia na fotografię, pozwala to wielu z nas wyrabiać sobie własne opinie.

Np. ostra krytyka bonka zawiera istotne argumenty i stanowi również element lekcji
    Cytat Zamieszczone przez bonk
    przejście między rozmytym z powodu GO ogonem a tłem cholernie nie naturalne.
    nie trzeba wielkiego doświadczenia i wprawy w wychwytywaniu takich sztuczek aby zauważyć że niebo nie pochodzi z tej fotografii.
    podobnie wypowiedź bepoba
    Cytat Zamieszczone przez bebop
    łatwiej teoretyzować, a trudniej fotkę zrobić............
    itd. coś wnosi.

Śledzę, to forum od trzech miesięcy i znalazłem wiele bardzo ważnych informacji, takich, których nie ma w książkach czy instrukcjach. Jest to m.in. zasługą kilku zapaleńców, którym chce się tworzyć jakieś "szkoły" czy "bazy wiedzy", dlatego bronię inicjatywy pt. Szkoła Fotografi CB (obojętnie jak będzię się to nazywało) i przypominam, że to jest forum DYSKUSYJNE.

A sceptyków prosżę by nie podcinali skrzydeł tym którzy się w to zaangażowali (tak pojechaliście po Svenie za to niebo, że więcej już nie będzie chciał być wykładowcą ).
    Pozdrawiam

PrzemoC

sv
    Guest

Domyślnie

Przemoc: zwroc jednak uwage, ze ja napisalem, ze na drugiej fotce ptak jest wklejony, dlatego udowadnianie, ze jest wklejony jest troche bez sensu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jutro spróbujemy się z Kubamanem naradzić. (...)Tomek myśli podobnie, różnimy się tylko w szczegółach technicznych
    A Vitezowi to zwisa czy jak? Bo sam juz nie wiem (czytaj: czuje sie pomijany bo zagladam na forum raz dziennie i nie siedze na Ircu bo wole grac w quaka lub Civ 4 )

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    przypominam, że to jest forum DYSKUSYJNE.
    O to chodzi. Tylko żeby dyskusja była na poziomie i na temat. Ale jestem za łagodniejszą i luźniejszą formą wątku dyskusyjnego

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Przemoc: zwroc jednak uwage, ze ja napisalem, ze na drugiej fotce ptak jest wklejony, dlatego udowadnianie, ze jest wklejony jest troche bez sensu.
    Zgadzam się z Tobą, dla mnie kwestia wklejenia nieba w tym przypadku nie jest najistotniejsza, ważniejsze są kwestie oświetlenia samego ptaka, czy metody złapania go w kadrze z taką ostrością. A rozmowa o tym czy fotki w PS-e poprawiać czy nie, to zupełnie inna sprawa.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów