Panowie,
Nie mam siły śledzić tego wątkuCzy jeszcze w ogóle ktoś nad nim panuje? :rolleyes:
Bardzo proszę moderatorów o podsumowanie: co wolno, czego nie, a co jest zabronione?
Panowie,
Nie mam siły śledzić tego wątkuCzy jeszcze w ogóle ktoś nad nim panuje? :rolleyes:
Bardzo proszę moderatorów o podsumowanie: co wolno, czego nie, a co jest zabronione?
Jurek: w tym watku wlasnie probujemy to ustalicZamieszczone przez Jurek Plieth
I jak na razie nam nie wychodzi ;-)
Jak najbardziej. Ale wypowiedz, ze "to zdjecie w ogole nie powinno sie tu ukazac" juz "raczej" nie. To co, oprocz ciecia mam jeszcze cenzurowac tresc postow?Zamieszczone przez Przemoc
Moja propozycja:
autor publikuje watek z lekcja, nikt nie ma mozliwosci postowania do watkow...
uzytkownicy forum wysylaja PW do autora, a on od czsu do czasu jesli chce, ma ochote i checi publikuje dodatkowe posty z pytaniami i swoimi odpowiedziami
o![]()
A mi np. zajeb*cie podobala sie forma
Classroom na MorgueFile
Tam w kazdej lekcji zlecany jest temat. Zarejestrowani uzytkownicy publikuja swoje fotki, ktore pozniej sa komentowane. W watku "view lesson" fotografka Jodie Coston prezentuje zadanie oraz material teoretyczny, np. z podstawami kompozycji (np. zloty podzial). Nikt w nim nie dyskutuje. Dopiero w "discuss lesson" mozna przedstawiac swoje fotki, uzytkownicy czekaja wtedy na komentarze od fotografki.
Acha. Zdaje sie, ze tam moderacji nie bylo (nie zauwazylem), a chamstwa nie ma...
Niestety bylo tylko 10 lekcji i skonczyly sie w 2004r. Ale sporo stamtad wypatrzylem.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Co do wątków wykładowych, to można się zgodzić, ale wydaje mi się, że moderacja postów spełnia tą rolę równie dobrze.Zamieszczone przez kane
Tylko co z miejscem na dyskusję? Zupełnie bez?
IMHO bez dyskusji = bez sensu.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A pomysl z pytaniami do autora na PW, ktory decyduje o 'waznosci' pytania i udziela odpowiedzi misie podoba. W 'dyskusji' jedynie "chamstwo i drobnomieszczanstwo" winno byc przycinane![]()
Wielu jest tutaj dobrych. Tylko znajac nasz temperament na pewno znalezliby sie ludzie, ktorzy by go "obsiedli" i opluwali, bo przeciez "te fotki wcale nie sa dobre", "ja umim lepij", itp..Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Rozumiem, ze plan szkolen jest zrobiony. A co z taka forma, gdzie miesiac wczesniej przyszli "wykladowcy" wystawiaja swoje fotki (bez slowa komentarza) w jednym watku (zamknietym/moderowanym) a ludzie moga tylko glosowac, ktore zdjecie chca miec objasnione w nastepnym miesiacu?
Wtedy wyklad jest przygotowany, lekcja pokazana i tyle. Pytania na priv, madre pytanie + odpowiedz pojawia sie pod lekcja. A w Hydeparku mozna sobie dyskutowac ile wlezie. A moze nalozyc wymog, ze ten "co umi lepij", niech zrobi podobna fotke i pokaze?