Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 206

Wątek: Dyskusja o zasadach "Szkoła fotografii CB"

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Panowie,
    Nie mam siły śledzić tego wątku Czy jeszcze w ogóle ktoś nad nim panuje? :rolleyes:
    Bardzo proszę moderatorów o podsumowanie: co wolno, czego nie, a co jest zabronione?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Bardzo proszę moderatorów o podsumowanie: co wolno, czego nie, a co jest zabronione?
    Jurek: w tym watku wlasnie probujemy to ustalic I jak na razie nam nie wychodzi ;-)

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Np. ostra krytyka bonka zawiera istotne argumenty i stanowi również element lekcji
    Jak najbardziej. Ale wypowiedz, ze "to zdjecie w ogole nie powinno sie tu ukazac" juz "raczej" nie. To co, oprocz ciecia mam jeszcze cenzurowac tresc postow?

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Moja propozycja:

autor publikuje watek z lekcja, nikt nie ma mozliwosci postowania do watkow...
    uzytkownicy forum wysylaja PW do autora, a on od czsu do czasu jesli chce, ma ochote i checi publikuje dodatkowe posty z pytaniami i swoimi odpowiedziami

o

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

A mi np. zajeb*cie podobala sie forma
    Classroom na MorgueFile

Tam w kazdej lekcji zlecany jest temat. Zarejestrowani uzytkownicy publikuja swoje fotki, ktore pozniej sa komentowane. W watku "view lesson" fotografka Jodie Coston prezentuje zadanie oraz material teoretyczny, np. z podstawami kompozycji (np. zloty podzial). Nikt w nim nie dyskutuje. Dopiero w "discuss lesson" mozna przedstawiac swoje fotki, uzytkownicy czekaja wtedy na komentarze od fotografki.

Acha. Zdaje sie, ze tam moderacji nie bylo (nie zauwazylem), a chamstwa nie ma...

Niestety bylo tylko 10 lekcji i skonczyly sie w 2004r. Ale sporo stamtad wypatrzylem.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane
    Moja propozycja:

autor publikuje watek z lekcja, nikt nie ma mozliwosci postowania do watkow...
    uzytkownicy forum wysylaja PW do autora, a on od czsu do czasu jesli chce, ma ochote i checi publikuje dodatkowe posty z pytaniami i swoimi odpowiedziami

o
    Co do wątków wykładowych, to można się zgodzić, ale wydaje mi się, że moderacja postów spełnia tą rolę równie dobrze.

Tylko co z miejscem na dyskusję? Zupełnie bez?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Tylko co z miejscem na dyskusję? Zupełnie bez?
    IMHO bez dyskusji = bez sensu.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    A mi np. zajeb*cie podobala sie forma
    Classroom na MorgueFile
    Tyle, że to wymaga dobrego fotografa jako opiekuna działu. Kto się zgłasza?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

A pomysl z pytaniami do autora na PW, ktory decyduje o 'waznosci' pytania i udziela odpowiedzi misie podoba. W 'dyskusji' jedynie "chamstwo i drobnomieszczanstwo" winno byc przycinane

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    A pomysl z pytaniami do autora na PW, ktory decyduje o 'waznosci' pytania i udziela odpowiedzi misie podoba. W 'dyskusji' jedynie "chamstwo i drobnomieszczanstwo" winno byc przycinane
    A OT? A wojny systemowe?

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Tyle, że to wymaga dobrego fotografa jako opiekuna działu. Kto się zgłasza?
    Wielu jest tutaj dobrych. Tylko znajac nasz temperament na pewno znalezliby sie ludzie, ktorzy by go "obsiedli" i opluwali, bo przeciez "te fotki wcale nie sa dobre", "ja umim lepij", itp..

Rozumiem, ze plan szkolen jest zrobiony. A co z taka forma, gdzie miesiac wczesniej przyszli "wykladowcy" wystawiaja swoje fotki (bez slowa komentarza) w jednym watku (zamknietym/moderowanym) a ludzie moga tylko glosowac, ktore zdjecie chca miec objasnione w nastepnym miesiacu?
    Wtedy wyklad jest przygotowany, lekcja pokazana i tyle. Pytania na priv, madre pytanie + odpowiedz pojawia sie pod lekcja. A w Hydeparku mozna sobie dyskutowac ile wlezie. A moze nalozyc wymog, ze ten "co umi lepij", niech zrobi podobna fotke i pokaze?

Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów