Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 206

Wątek: Dyskusja o zasadach "Szkoła fotografii CB"

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Regulamin poprawiony. A teraz zabawię się w szeryfa

Aha, dorzuciłem jeszcze:
    Nie chodzi również o to, żeby wyrażać swój zachwyt nad zdjęciami. To można zrobić w dziale Galerie, w wątku autora.
    Edit: oops, coś chyba za dużo popsułem Bez paniki, naprawiam

Edit: Już wszystko dobrze. Wygląda na to, że nie można wyciąć pierwszego posta w wątku bez usuwania wątku Zatem musi zostać jak jest.

Edit: Lekcja trzecia wyczyszczona. Zrobię też porządek w #1 i #2, ale potrzebowałbym konsultacji Przy okazji na IRCu.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

ja mam takie pytanie, bo już temat dyskusji jest zbyt zakręcony: co można pisać w postach w wątku dyskusja? z tego co napisano w tym wątku i w regulaminie tego działu to 90% postów nadaje się do wyrzucenia.

z jednej strony: ktoś opisuje swoją technikę, dzieli się*czymś.
    z drugiej strony: zawsze będzie ktoś niezadowolony lub nieusatysfakcjonowany efektem.

i teraz przydała by się konsekwencja: jak przychodzę do galerii na wystawę to nie chodzę jak idiota z lupą i patrzę co koleś zmodyfikował na zdjęciu a co nie. patrzę, kontempluję. jak mam możliwość rozmowy z autorem to nie mówię mu: facet, to tło to dorabiane, kadr kiepski. tylko co w takim razie pisać w ramach dyskusji? z lekcji 1 nie podoba mi się kadrowanie. nie uważam że zdjęcie jest przez to złe, ale coś tam w kwestii zastrzeżeń mam.

i pytanie na koniec: czy to naprawdę jest szkoła?
    bo chyba z pomysłu Kubaman'a to bardziej mi pasowało na gawędzenie przy piwie/kawie i pokazie slajdów... może część osób się nie poczuwa do bycia "wykładowcą" i zbierania za chwilę kąśliwych uwag od innych, druga część nie uważa zdjęcia za na tyle dobre żeby je przedstawiać lub ma jakieś*uwagi. cały czas kuleje założenie co do formy publikacji w wątku dyskusja.

tyle moich uwag. pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

w sumie to niewiem ale jedno wiem napewno tak jak jest nie moze zostac. Moze zrobic troche inaczej (tak jak jest to z innymi lekcjami w sieci) czyli jest lekcja i koniec, kropka.
    Pozszli do domu...

ewentualnie...Jesli ktos ma pytania to wali na PM do autora lekcj i on jesli uzna ze pytanie jest warte (czyt. wnosi cos do lekcji, porusza zagadnienie nieporuszone :-) ) publikacji to je publicznie oglasza i odpowiada na nie...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ewentualnie...Jesli ktos ma pytania to wali na PM do autora lekcj i on jesli uzna ze pytanie jest warte (czyt. wnosi cos do lekcji, porusza zagadnienie nieporuszone :-) ) publikacji to je publicznie oglasza i odpowiada na nie...
    brzmi rozsądnie.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wygląda na to że teraz mamy moderację tematów w Szkole CB. Posty pojawiają się dopiero po akceptacji moderatora. Tymczasowo myślę, nim zasady się nie wyklarują.

Ja myślę, że należy wprowadzić ostrą moderację wątku "Wykład" i przeznaczyć go na pytania (dziwne, że nie ma pytań do Svena) a wątek dyskusja olać i pozwolić na wszystkie komentarze poza OT.

Wątki "Wykład" miałyby wymóg moderacji, a "Dyskusja" nie (o ile to jest wykonalne).

Moderacji podlegają też nowe wątki w działach szkoły i bazy. Tak powinno zostać.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

sv
    Guest

Domyślnie

ja to mialbym tylko jedna uwage: jezeli ktos w przyszlosci bedzie sugerowal, ze potrafi zrobic cos lepiej, to niech napisze JAK. to ma byc szkola, a nie miejsce, w ktorym jeden drugiemu pokazuje, ze ma wiekszego

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    ja to mialbym tylko jedna uwage: jezeli ktos w przyszlosci bedzie sugerowal, ze potrafi zrobic cos lepiej, to niech napisze JAK. to ma byc szkola, a nie miejsce, w ktorym jeden drugiemu pokazuje, ze ma wiekszego
    Słusznie, ale jednocześnie całkowicie zabronione powinno być pytanie: pokaż swoje zdjęcia, czy ty robisz lepiej, itp.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mi się wydaje, że np. wzorem jak mogłaby wyglądać dyskusja jest lekcja pierwsza. Niestety wystarczy, że autor przyzna się, że zdjęcie to nie surowy zrzut z karty, ale trochę pracy w PS, zlatuje się standardowe towarzystwo i zaczyna się standardowy temat: "PS to nie fotografia", w prostej linii prowadzący do "cyfra vs. analog". I dlatego ja uważam, że dyskusja powinna być również mocno moderowana. Tylko nie wiem według jakiej koncepcji... Kubaaaaa? :-)

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja też jestem za tym, aby pytania były na PM do autora - a odpowiedzi (na co mądrzejsze) były przez autora publikowane w wątku.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

sv
    Guest

Domyślnie

Masz racje Muflon, ja jednak z przyjemnoscia dowiedzialbym sie czegos nowego o obrobce fotek

Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów