Pokaż wyniki od 1 do 10 z 206

Wątek: Dyskusja o zasadach "Szkoła fotografii CB"

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kurczę, czy ja naprawdę wypowiadam się tak mało zrozumiale?

To jest coś w rodzaju poradnika, dobrych rad od fachowców lub ludzi z pomysłem. Wszelkie próby robienia z tego forumowej dysputy i wyrażania poglądów zepsują całą wartość tego założenia. Przecież o tej publikacji "wyników" w galeriach to z przymrużeniem oka napisałem - już dzisiaj mamy coś takiego. Ludzie prezentują zdjęcia, a inni je oceniają i działa to OK.

Jesli mamy zrobić szkółkę, gdzie pan mówi - oto dzisiaj wszyscy pstrykamy "Samotność", a jutro po kolei wszystkim powiem co zrobili źle, to nie widzę żadnej w tym wartości. Mamy obserwować i sami wyciągać wnioski, taka bardziej dojrzała forma.

Jeśli to komuś ułatwi życie, to ma to być cykl wykładów, autorskich referatów. Możesz się spytać, czy korekta ekspozycji o 0,5EV jak opisał autor była efektem wiedzy o błędnym pomiarze światła w 20D czy raczej doświadczenia wynikającego z faktu focenia na slajdzie. Ale tylko i aż tyle. Żadnych ocen, żadnych opinii, żadnych polemik - jak na wykładzie. Jak się nie podoba, to można poczekcać na następnego autora, wszak na pewno nigdy nie zadowolimy wszystkich.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    kurczę, czy ja naprawdę wypowiadam się tak mało zrozumiale?

To jest coś w rodzaju poradnika, dobrych rad od fachowców lub ludzi z pomysłem. Wszelkie próby robienia z tego forumowej dysputy i wyrażania poglądów zepsują całą wartość tego założenia. Przecież o tej publikacji "wyników" w galeriach to z przymrużeniem oka napisałem - już dzisiaj mamy coś takiego. Ludzie prezentują zdjęcia, a inni je oceniają i działa to OK.
    dobra a skąd mamy wiedzieć że osoba zamieszczająca zdjęcia jest fachowcem, na podstawie czego to będzie oceniane - przykład ostania "afera" ze zdjęciem p. Bujaka jest on chyba "fachowcem" a pociska takiego knota
    jakieś D + sporo zapału

Uprawnienia umieszczania postów