Pokaż wyniki od 1 do 10 z 206

Wątek: Dyskusja o zasadach "Szkoła fotografii CB"

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dobra, to kto pierwszy ma jakieś życzenia?

Chyba ten wątek może przejąć funkcję życzeniowego, albo można założyć nowy w "Technice". Jak pomysł się rozwinie, to mozna będzie poprosić Hazana o nowy dział.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Dobra, to kto pierwszy ma jakieś życzenia?

Chyba ten wątek może przejąć funkcję życzeniowego, albo można założyć nowy w "Technice". Jak pomysł się rozwinie, to mozna będzie poprosić Hazana o nowy dział.
    ja bym to widzial tak: dwa watki, jeden 'ksiega zyczen' i wolna amerykanka tak zeby latwo sie go mozna bylo pozbyc w razie czego, drugi do edycji tylko dla modow z sama esencja i dokaldnie sprecyzowanymi zyczenimi jako pierwszy post, np. taki

----------------------------------------------------
    1. pytanie pierwsze odnosnie robienia zdjec
    2. pytanie drugie odnosnie robienia zdjec w nocy
    3. pytanie trzecie odnosnie robienia zdjec z szara polowka
    ===========================================
    odpowiedz do pytania1
    odpowiedz do pytania2

jak by sie pojawiala jakas odpowiedz (na PM do moderatora byly by wysylane)
    to by sie zyczenie linkowalo do konkretnego postu w watku

edit:
    ps. podobnie mozna by bylo zrobic z baza wiedzy o obiektywach pierwszy post z lista obiektywow i kolejne z konkretnymi linkami?
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 27-12-2005 o 01:16

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ja bym to widzial tak: dwa watki, jeden 'ksiega zyczen' i wolna amerykanka tak zeby latwo sie go mozna bylo pozbyc w razie czego, drugi do edycji tylko dla modow z sama esencja i dokaldnie sprecyzowanymi zyczenimi jako pierwszy post, np. taki
    hmm... nie wiem czy to jest najlepszy pomysł TBH..
    Wolałbym jednak w dziale "Szkoły CB" uniknąć wolnych wątków, i dowolnej dyskusji, bo się na pewno zjawi jakiś malkontent jeden czy drugi i zapaskudzi nam całość.
    Ja bym zrobił tak:
    1) Osobne podforum "Szkoła fotografii CB" - czy możemy poprosić Hazana od razu? Chyba jak nie wyjdzie, to można przenieść kilka wątków i zlikwidować? A jeśli tego od razu nie zrobimy, to skazujemy się na bałagan i moderatorzy chyba będą mieli więcej roboty
    2) Wątek otwarty dla wszystkich, ale z ostrymi zasadami - Lista życzeń. Prośby do konkretnych ludzi, na początek musi być z forum, a jak się rozwinie, to kto wie. Tematy, autorzy, konkretne linki do konkretnych zdjęć.
    3) Wątek modertorski zamknięty dla pozostałych z harmonogramem publikacji i tematyką.
    4) Kolejne lekcje. IMHO nie pozwalałbym na dowolną dyskusję i wyrażanie opinii, wszak nie o to chodzi - to mamy w galeriach. Tutaj potrzebujemy konkretnych pytań o technice zdjęć, porze dnia, intencjach autora itp. i jeśli to możliwe odpowiedzi na nie. Inaczej na pewno znajdą się trolle (choćby z zazdrosnych innych forów ) i będą wrzucać swoje "eee, to m być zdjęcie?" albo "ja bym to zrobił lepiej". Tu nie o to chodzi - mamy się nauczyć czegoś od autora, choćby samo zdjęcie się podobało tylko kilku ososbom.

Myślę, że zdjęcia na początek musimy brać z naszych forumowych galerii. Naprawdę proponuję Jarka Jaworskiego na początek, jeśli tylko się zgodzi. I wystarczy tego na kilka lekcji na pewno, i pozwoli zobaczyć, czy się pomysł przyjął i przyciąga ludzi spoza forum.

Postaram się zaproponować szkielet przykładowej lekcji (czyli co najlepiej miałoby się tam znaleźć).

Czekam na odzew Hazana co do subforum.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 27-12-2005 o 11:16
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów