Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 206

Wątek: Dyskusja o zasadach "Szkoła fotografii CB"

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ewentualnie...Jesli ktos ma pytania to wali na PM do autora lekcj i on jesli uzna ze pytanie jest warte (czyt. wnosi cos do lekcji, porusza zagadnienie nieporuszone :-) ) publikacji to je publicznie oglasza i odpowiada na nie...
    brzmi rozsądnie.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wygląda na to że teraz mamy moderację tematów w Szkole CB. Posty pojawiają się dopiero po akceptacji moderatora. Tymczasowo myślę, nim zasady się nie wyklarują.

Ja myślę, że należy wprowadzić ostrą moderację wątku "Wykład" i przeznaczyć go na pytania (dziwne, że nie ma pytań do Svena) a wątek dyskusja olać i pozwolić na wszystkie komentarze poza OT.

Wątki "Wykład" miałyby wymóg moderacji, a "Dyskusja" nie (o ile to jest wykonalne).

Moderacji podlegają też nowe wątki w działach szkoły i bazy. Tak powinno zostać.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

sv
    Guest

Domyślnie

ja to mialbym tylko jedna uwage: jezeli ktos w przyszlosci bedzie sugerowal, ze potrafi zrobic cos lepiej, to niech napisze JAK. to ma byc szkola, a nie miejsce, w ktorym jeden drugiemu pokazuje, ze ma wiekszego

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    ja to mialbym tylko jedna uwage: jezeli ktos w przyszlosci bedzie sugerowal, ze potrafi zrobic cos lepiej, to niech napisze JAK. to ma byc szkola, a nie miejsce, w ktorym jeden drugiemu pokazuje, ze ma wiekszego
    Słusznie, ale jednocześnie całkowicie zabronione powinno być pytanie: pokaż swoje zdjęcia, czy ty robisz lepiej, itp.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mi się wydaje, że np. wzorem jak mogłaby wyglądać dyskusja jest lekcja pierwsza. Niestety wystarczy, że autor przyzna się, że zdjęcie to nie surowy zrzut z karty, ale trochę pracy w PS, zlatuje się standardowe towarzystwo i zaczyna się standardowy temat: "PS to nie fotografia", w prostej linii prowadzący do "cyfra vs. analog". I dlatego ja uważam, że dyskusja powinna być również mocno moderowana. Tylko nie wiem według jakiej koncepcji... Kubaaaaa? :-)

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja też jestem za tym, aby pytania były na PM do autora - a odpowiedzi (na co mądrzejsze) były przez autora publikowane w wątku.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

sv
    Guest

Domyślnie

Masz racje Muflon, ja jednak z przyjemnoscia dowiedzialbym sie czegos nowego o obrobce fotek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Masz racje Muflon, ja jednak z przyjemnoscia dowiedzialbym sie czegos nowego o obrobce fotek
    Toteż niech będzie to w formie: "wiesz, a gdybyś zrobił to tak i tak to mogłoby być ciekawie, co sądzisz" - a nie takie teksty jak w "lekcja 3 - dyskusja"...

Jutro spróbujemy się z Kubamanem naradzić. Ja to widzę tak:

- Lekcja - zamknięty wątek, jeden post
    - Dyskusja - otwarty, mocno moderowany wątek, z dyskusją na poziomie.

To ma być szkoła, dział do którego zagląda się żeby się dowiedzieć czegoś ciekawego, a nie po raz setny czytać, że PS jest be. Tomek myśli podobnie, różnimy się tylko w szczegółach technicznych Zobaczymy jutro.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tomek myśli podobnie, różnimy się tylko w szczegółach technicznych Zobaczymy jutro.
    Ja to myśle zupełnie inaczej
    1+2. Lekcja i pytania: w jednym wątku ostro moderowanym
    3. dyskusja free style. autor jak nie chce, może nawet ignora na ten wątek dać Niech będą flejmy, byle na temat zdjęcia. Jak odpączkują od tematu zdjęcia, to ciach!

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jutro spróbujemy się z Kubamanem naradzić. (...)Tomek myśli podobnie, różnimy się tylko w szczegółach technicznych
    A Vitezowi to zwisa czy jak? Bo sam juz nie wiem (czytaj: czuje sie pomijany bo zagladam na forum raz dziennie i nie siedze na Ircu bo wole grac w quaka lub Civ 4 )

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów