brzmi rozsądnie.Zamieszczone przez Jac
brzmi rozsądnie.Zamieszczone przez Jac
gra i buczy bebop
Wygląda na to że teraz mamy moderację tematów w Szkole CB. Posty pojawiają się dopiero po akceptacji moderatora. Tymczasowo myślę, nim zasady się nie wyklarują.
Ja myślę, że należy wprowadzić ostrą moderację wątku "Wykład" i przeznaczyć go na pytania (dziwne, że nie ma pytań do Svena) a wątek dyskusja olać i pozwolić na wszystkie komentarze poza OT.
Wątki "Wykład" miałyby wymóg moderacji, a "Dyskusja" nie (o ile to jest wykonalne).
Moderacji podlegają też nowe wątki w działach szkoły i bazy. Tak powinno zostać.
ja to mialbym tylko jedna uwage: jezeli ktos w przyszlosci bedzie sugerowal, ze potrafi zrobic cos lepiej, to niech napisze JAK. to ma byc szkola, a nie miejsce, w ktorym jeden drugiemu pokazuje, ze ma wiekszego
Słusznie, ale jednocześnie całkowicie zabronione powinno być pytanie: pokaż swoje zdjęcia, czy ty robisz lepiej, itp.Zamieszczone przez sven
Mi się wydaje, że np. wzorem jak mogłaby wyglądać dyskusja jest lekcja pierwsza. Niestety wystarczy, że autor przyzna się, że zdjęcie to nie surowy zrzut z karty, ale trochę pracy w PS, zlatuje się standardowe towarzystwo i zaczyna się standardowy temat: "PS to nie fotografia", w prostej linii prowadzący do "cyfra vs. analog". I dlatego ja uważam, że dyskusja powinna być również mocno moderowana. Tylko nie wiem według jakiej koncepcji... Kubaaaaa? :-)
Masz racje Muflon, ja jednak z przyjemnoscia dowiedzialbym sie czegos nowego o obrobce fotek
Toteż niech będzie to w formie: "wiesz, a gdybyś zrobił to tak i tak to mogłoby być ciekawie, co sądzisz" - a nie takie teksty jak w "lekcja 3 - dyskusja"...Zamieszczone przez sven
Jutro spróbujemy się z Kubamanem naradzić. Ja to widzę tak:
- Lekcja - zamknięty wątek, jeden post
- Dyskusja - otwarty, mocno moderowany wątek, z dyskusją na poziomie.
To ma być szkoła, dział do którego zagląda się żeby się dowiedzieć czegoś ciekawego, a nie po raz setny czytać, że PS jest be. Tomek myśli podobnie, różnimy się tylko w szczegółach technicznychZobaczymy jutro.
Ja to myśle zupełnie inaczejZamieszczone przez muflon
1+2. Lekcja i pytania: w jednym wątku ostro moderowanym
3. dyskusja free style. autor jak nie chce, może nawet ignora na ten wątek daćNiech będą flejmy, byle na temat zdjęcia. Jak odpączkują od tematu zdjęcia, to ciach!
A Vitezowi to zwisa czy jak? Bo sam juz nie wiemZamieszczone przez muflon
(czytaj: czuje sie pomijany bo zagladam na forum raz dziennie i nie siedze na Ircu bo wole grac w quaka lub Civ 4
)