Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta

Wg reguły trójpodziału oczy nie są w mocnym punkcie. I co z tego? Zdjęcie jest tak czy siak dobrze skomponowane ze względu na szereg innych czynników takich jak np. układ linii, kolorów, głębi ostrości itd.
dokladnie!
to zdjecie jest wspaniale na pewno nie przez idealne poprzez przeciecie symetrii kadru tak - aby linia dzielaca kadr przechodzila przez prawe oko dziewczyny

zalozylem ten watek, bo zarzucono mi ze kadruje zbyt centralnie.
co mnie troche zbilo z tropu, bo ja przede wszystkim unikalem kadrowania centralnego i chcialem sie dowiedziec jak dokladnie rozumiec kadrowanie centralne w fotografii ludzi.
bo idac dalej tym rozumowaniem, moznaby smialo napisac ze jedno z najbardziej znanych i kultowych zdjec national geographic jest rowniez zbyt centralnie kadrowane (a wiec do poprawki)

(prosze nie oceniac ktore lepsze, tylko zwrocic uwage na zagospodarowanie przestrzeni)

pomyslalem sobie, ze moze zle pojmuje te cale kadrowanie centralne w portretach, ale chyba juz wiem dokladnie o co w tym biega (thx polm)
takze z mojej strony kwestia wyjasniona - dzieki wszystkim za udzial w dyskusji

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Hmm.. jesteś pewien? Zapewniam cię, że dla wielu to jeszcze większe bicie piany niż o ostrości eLek :wink:.
na tym forum niczego nie mozna byc pewnym