Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Pierwsza Komunia - ceny?...

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Nie wiem, czy dobry dział...

Dziecię moje pierworodne przystępowało wczoraj do Pierwszej Komunii. Był - jak to w dzisiejszych czasach - pan kamerzysta, było dwóch fotografów.

Zdjęć jeszcze nie widziałem, oczywiście - zakładam, że będą względnie profesjonale i wszystko będzie OK. Natomiast muszę przyznać, że lekko zaszokowały mnie ceny, jakie panowie fotografowie "zawołali" za swoje zdjęcia.

Poinformowano nas mianowicie, że będziemy mogli kupić takie "albumiki" z tyloma zdjęciami, ilu sobie zażyczymy. Jedna odbitka (10X15) będzie kosztowała 7 złotych. A jeśli ktoś np. weźmie tylko kilka zdjęć, a będzie chciał więcej bez odbitek, czyli na płycie CD - to proszę bardzo, jedno zdjęcie na płycie - 4 złote.

Powiedzcie, proszę, czy to są "normalne" ceny? Pewnie część z Was na komuniach robi zdjęcia - czy też tyle bierzecie?

Po pierwsze - 7 zł za dobitkę 10X15 wydaje mi się jednak dość wysoką stawką. Wiem oczywiście, że wiele kosztów się na to składa i że nikt tego nie robi charytatywnie - ale aż 7 zł?

Po drugie - te 4 zł za sztukę na płycie - to też wydaje mi się nieco przesadzone.

Ale może nie mam racji?
    Niska cena. Nie licza na cuda. Obróbka ? Chyba zart ;]. Nikt praktycznie przy takich imprezach nie bawi sie w zadne wolanie rawow i obrobke. Troche przesada by byla za te 7 zl. To nie to samo co slub , nie zapominajcie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta

Po wczorajszej uroczystości miałem jedną negatywną uwagę: SZTAMPA. Każde dziecko w ławce - PSTRYK, każde dziecko przy komunii - PSTRYK, dzieci idą - PSTRYK, dzieci klęczą - PSTRYK, zbiorowe - PSTRYK. Nie było (w każdym razie nie widziałem) żadnego "polowania". Pod koniec mszy, kiedy już był śpiew na rozesłanie, była TAKA okazja do zrobienia paru zdjęć "reportażowych" - dzieci już rozluźnione, niektóre zamyślone, niektóre roześmiane, inne rozglądające się za rodzicami, rodzice wzruszeni, młodsze rodzeństwo podbiegające do małych "komunistów", dziadkowie i babcie całujący w policzek... Tak naprawdę - najfajniejsze ujęcia. Ale wtedy obaj panowie fotografowie stali sobie już z tyłu kościoła, wyraźnie zadowoleni że "po robocie", czekając jeszcze tylko na zbiorowe fotki przed ołtarzem...

Czepiam się?...
    Nie czepiasz. Ale komunia to nie slub. Co rodzic to inne wyobrazenie i wymagania. To nie tworzenie repo a fotografia okolicznosciowa i wlasnie takie wspomniane zdjecia sie robi. 95% rodzicow takie tylko zdjecia chce. Chcesz miec reportaz ? Bierzesz swojego fotografa po prostu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No nikt nie bierze plyty ze wszystkimi zdjeciami nie tam to polega ;]
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 18-05-2011 o 15:37 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Uprawnienia umieszczania postów