Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Pierwsza Komunia - ceny?...

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Jak mówię - o jakości się nie wypowiadam (może coś napiszę, jak już te zdjęcia zobaczę). jeśli piszecie, ze to stosunkowo OK., to Wa wierzę, choć przyznam że mnie cena wydała się wysoka (ZWŁASZCZA te 4 zł za sztukę w postaci cyfrowej.

Co do "obrobienia" zdjęć: nie wiem, zobaczymy - ale mam dziwne wrażenie, że jeśli to będzie bądź co bądź kilkaset zdjęć do wyboru (50 dzieci szła do komunii), a gotowe zdjęcia do oglądania i wyboru mają być już w czwartek, to na jakąś bardzo dokładną obróbkę każdego oddzielnie raczej panowie by nie mieli czasu. Ale może znowu się mylę.

Po wczorajszej uroczystości miałem jedną negatywną uwagę: SZTAMPA. Każde dziecko w ławce - PSTRYK, każde dziecko przy komunii - PSTRYK, dzieci idą - PSTRYK, dzieci klęczą - PSTRYK, zbiorowe - PSTRYK. Nie było (w każdym razie nie widziałem) żadnego "polowania". Pod koniec mszy, kiedy już był śpiew na rozesłanie, była TAKA okazja do zrobienia paru zdjęć "reportażowych" - dzieci już rozluźnione, niektóre zamyślone, niektóre roześmiane, inne rozglądające się za rodzicami, rodzice wzruszeni, młodsze rodzeństwo podbiegające do małych "komunistów", dziadkowie i babcie całujący w policzek... Tak naprawdę - najfajniejsze ujęcia. Ale wtedy obaj panowie fotografowie stali sobie już z tyłu kościoła, wyraźnie zadowoleni że "po robocie", czekając jeszcze tylko na zbiorowe fotki przed ołtarzem...

Czepiam się?...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez roxio Zobacz posta
    przeważnie cena waha się od 14-17zł za 1 zdjęcie 15x20, standardowo fotograficy na odbitki dają 2 zdjęcia(...) Reszta zdjęć była nagrywana na płycie dla chętnych za 25zł - (wszystkie) ogólne zdjęcia z całej ceremonii. (...)
    Ale 10x15 to trochę nie halo format jak na pro-fotografów od komunii.
    No właśnie, o to mi chodzi. Format większy - powiedzmy, że biorę 2 zdjęcia w jednym rozmiarze, 2 w drugim i płytę ze wszystkimi - płacę trochę powyżej stówy. A tu? Zdjęcia mniejsze, a jak chcę wziąć płytę ze wszystkimi zdjęciami (załóżmy, że po selekcji zostanie ich 100) to za samą płytę muszę zapłacić 400 zł.
    Ostatnio edytowane przez janhalb ; 16-05-2011 o 11:10 Powód: Automerged Doublepost
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Uprawnienia umieszczania postów