Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Niebieski kolor diody

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rofi Zobacz posta
    Tak, jest, tylko, że bez rozkręcania to sobie mogę ją co najwyżej wyłamać.
    Nie mam pod ręką żadnego xxxD ale w 20D i w 7D tę dodatkową bateryjkę się wyjmuje w 3 sekundy bez użycia jakichkolwiek narzędzi.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie mam pod ręką żadnego xxxD ale w 20D i w 7D tę dodatkową bateryjkę się wyjmuje w 3 sekundy bez użycia jakichkolwiek narzędzi.
    tak, i w 350D też tak było - ale teraz canon poszedł po rozum do głowy - po co coś ma działać dłużej niż te 3-5 lat? więc bateryjka jest "niewyciągalna" - tak, jak napisał kol. Naprawiacz.

Cytat Zamieszczone przez baldhead_72 Zobacz posta
    Ta dioda świeci się, kiedy aparat jest podłączony do kompa. Może został niewłaściwie od niego odłączony i coś się zawiesiło.
    Ja bym spróbował ponownego podłączenia. Może pomoże...
    IMHO ona świeci, jak się podłącza aparat do drukarki (pictBridge).
    dlatego spróbowałbym podpiąć pod drukarkę.

ale zapewne to niewiele pomoże
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

Podłączać, tak jak włączać/wyłączać próbowałem kilka razy - nic to nie dało.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

no to faktycznie canon poszedł po rozum do... nie wiem gdzie. napisałem żeby wyjąc bo byłem pewien że się da, a tu zonk. Też kiedyś miałem problem z 350D i taki reset pomógł, a teraz serwis się kłania. No nic, chcą zarobić gdzie się da.
    Wracając do tematu, to po podłączeniu kabla do kompa, komp wykrywa aparat?

Domyślnie

By dostać się do bateryjki bez odkręcania, to tak jak pisałem - musiałbym wyłamać część obudowy.
    Po podłączeniu do kompa komp nie wykrywa aparatu - bo jak go ma wykryć, skoro aparat się nie włącza?

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Jeżeli chodzi o sprzęt fotograficzny, a także o inne precyzyjne urządzenia, to ja kieruję się pewną zasadą, którą powtarzała mi moja Babcia "Dobry zwyczaj nie pożyczaj". Ale żeby OT nie robić - serwis Ci już tylko pozostaje. Tam uzyskasz chyba najbardziej pomocną:-) pomoc. Bo my to możemy sobie tutaj zgadywać, różne pomysły Ci podsuwać, ale niestety aparatu nie naprawimy.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Nie ma po co wydłubywać wewnętrznej baterii. Jest to zresztą akumulator a nie bateria, ktory ładuje się z głownej baterii i tylko podtrzymuje datę/czas.

Kiedy się wyjmie główną baterię, może na miesiąc, to sie ten akumulator rozładuje i data/czas się zresetuje.

Ten akumulator powinien wystarczyć na ~10 lat.

Coś się zawiesiło. Instrukcja prosi o wyłączanie zasilania przy wkładaniu/wyjmowaniu kabla USB.

Domyślnie

Tak, w woli wyjaśnienia do końca sprawy. Aparat poleżał kilka dni nie włączany i się odwiesił sam, bez interwencji z serwisu. Ale strachu troszkę się najadłem

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

To nie Ty powinieneś się strachu najadać a kolega co go pożyczył.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów