Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Niebieski kolor diody

Mieszany widok

Domyślnie Niebieski kolor diody

Posiadam niecałe dwa miesiące Canona 500D. Pożyczyłem go i wrócił do mnie z palącą się na niebiesko diodą od przycisku do nagrywania filmów. Aparat nie chce się włączyć, nie wiem co robić, a google nie bardzo pomogło.

http://www.freeimagehosting.net/uploads/48f6a43c00.jpg
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 15-05-2011 o 22:51

Początki nałogu Awatar Adlatus
    Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie

A wyjęcia baterii z aparatu próbowałeś?

Domyślnie

Tak i nic to nie daje.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

1. Wyjąć baterię główną, wyjąć baterię pomocniczą, odpiąć obiektyw, wyjąć kartę. Włączyć. Jak nie pomoże to:
    2. Zadzwonić do interesanta który miał nasz sprzęt i zapytać w jakich okolicznościach dioda zaczęła świecić. Potem:
    3. Potem zadzwonić lub napisać do serwisu na żytnią może oni pomogą, wbrew krążącym legendom trafiają się tam kompetentni pracownicy. jak się dodzwonisz to pozostaje litania/modlitwa do świętego xyz by trafić na takiego pracownika.

Nie znam modelu 500D ale czy nie zapala się tam na niebiesko dioda jak się włoży kartę? Może uszkodzona karta?
    pozdr.

Domyślnie

1. Jak wyjąć baterię pomocniczą, ponieważ nie mam pojęcia. W instrukcji tego nie ma, a na forum odsyła do zbyt dużej liczby tematów.
    2. Powiedział, że zrzucał zdjęcia na komputer i aparat po prostu się zawiesił.
    3. Z tym się jeszcze wstrzymam do wyjęcia tej bateryjki.

Nie, nie zapala się na niebiesko po włożeniu karty.
    Po ponownym przejrzeniu instrukcji wyczytałem, że przy bezpośrednim przesyłaniu obrazów do komputera ta dioda migota na niebiesko (nie wiedziałem tego, bo nigdy w ten sposób nie zrzucałem zdjęć). A po zakończeniu powinna palić się na stały niebieski. Jednak z tego co mówiła osoba, której pożyczyłem aparat, to podłączyła go i zaczęła przesył i aparat się nagle, sam z siebie zawiesił.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bateria podtrzymująca pamięć jest możliwa do wyjęcia po demontażu płyty zasilającej, jest więc niedostępna dla przeciętnego użytkownika. Sprawdź, czy nie nastąpiło uszkodzenie gniazda USB (włóż i wyjmij kilkakrotnie kabel USB). Jeśli to nie pomoże, to tylko serwis.

Domyślnie

No to nie będę jej odkręcać, bo nie chcę stracić gwarancji.
    Kilkakrotne włożenie i wyjęcie kabla nic nie dało.

Co jeszcze dziwne, na standardowej baterii aparat w ogóle nie reaguje. Gdy podłączy się pod gripa rzeczona dioda zaczyna migać.

No nic, idę dziś oddać do sklepu na naprawę gwarancyjną.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przecież bateria podtrzymująca jest w komorze baterii. Na ściance jest taka szufladka. Przynajmniej w 50D tak jest a te puszki są mniej więcej z tego samego czasu

Domyślnie

Tak, jest, tylko, że bez rozkręcania to sobie mogę ją co najwyżej wyłamać.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rofi Zobacz posta
    Tak, jest, tylko, że bez rozkręcania to sobie mogę ją co najwyżej wyłamać.
    Nie mam pod ręką żadnego xxxD ale w 20D i w 7D tę dodatkową bateryjkę się wyjmuje w 3 sekundy bez użycia jakichkolwiek narzędzi.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów