-
Fotografujący
Biorąc pod uwagę możliwości jakie daje 20D/30D warto mieć. Sprzęcik jest na prawdę nie jest drogi i godny uwagi.
-
Początki nałogu
Fotografuję amatorsko, aczkolwiek prawie codziennie. Miałem 300d, 350d, 40d, 1d, 1dmk2, teraz został mi tylko 30d (budowa domu pochłania ogromne środki, trzeba było zostawić sobie w miarę wygodny korpus i padło na 30d). Pod względem wykonania tęsknię trochę za 40d, ale chyba tylko z tego powodu. 1d2 też miażdżył szybkością i wygodą używania. Jednak mając teraz od jakiegoś pół roku używane 30d wcale nie czuję zbytniego dyskomfortu, jakość zdjęć mi odpowiada (nikt ode mnie w końcu nie wymaga profesjonalnych fotografii), aparat jest wygodny i po prostu daje radę przy moich niewygórowanych wymaganiach. Mam do niego niezły egzemplarz 17-85 i póki co jest ok. Nie planuję zmian, chyba że wpadnie trochę niespodziewanej gotówki to wtedy wymienię go tylko na 7d (plus 24-70L i jakaś sigma 10-20) i wystarczy do moich zastosowań. Ogółem - bardzo fajny i porządny korpus.
Ostatnio naprawiłem/przeczyściłem nawet zacinający się spust migawki. Jest instrukcja na YT, nie powiem, sporo rozkręcania, odpinanie tasiemek, ale godzinka roboty i spust chodzi jak marzenie. Poza tym aparat bezawaryjny (chyba że migawa pyknie...)
Uprawnienia umieszczania postów