Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: Wasze doświadczenia z 20/30d vs reszta świata

Mieszany widok

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Biorąc pod uwagę możliwości jakie daje 20D/30D warto mieć. Sprzęcik jest na prawdę nie jest drogi i godny uwagi.

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Fotografuję amatorsko, aczkolwiek prawie codziennie. Miałem 300d, 350d, 40d, 1d, 1dmk2, teraz został mi tylko 30d (budowa domu pochłania ogromne środki, trzeba było zostawić sobie w miarę wygodny korpus i padło na 30d). Pod względem wykonania tęsknię trochę za 40d, ale chyba tylko z tego powodu. 1d2 też miażdżył szybkością i wygodą używania. Jednak mając teraz od jakiegoś pół roku używane 30d wcale nie czuję zbytniego dyskomfortu, jakość zdjęć mi odpowiada (nikt ode mnie w końcu nie wymaga profesjonalnych fotografii), aparat jest wygodny i po prostu daje radę przy moich niewygórowanych wymaganiach. Mam do niego niezły egzemplarz 17-85 i póki co jest ok. Nie planuję zmian, chyba że wpadnie trochę niespodziewanej gotówki to wtedy wymienię go tylko na 7d (plus 24-70L i jakaś sigma 10-20) i wystarczy do moich zastosowań. Ogółem - bardzo fajny i porządny korpus.
    Ostatnio naprawiłem/przeczyściłem nawet zacinający się spust migawki. Jest instrukcja na YT, nie powiem, sporo rozkręcania, odpinanie tasiemek, ale godzinka roboty i spust chodzi jak marzenie. Poza tym aparat bezawaryjny (chyba że migawa pyknie...)
    5D, stałki, zoomy

Uprawnienia umieszczania postów