Jak już koledzy wyżej pisali korpusy o które pytasz to solidny kawałek porządnego sprzętu. Osobiście mam doświadczenia z 20D (mam go do dzisiaj) od blisko 7lat, porównać mogę go do 350 (jak pisał akustyk - plastikowa wydmuszka), do 40D (po zakupie 5DmkII była krótka debata która puszka zostaje i 40D poszło do dobrych ludzi a 20D zostało).

Po tych kilku latach używania również mogę spokojnie powiedzieć, że pomimo wprowadzenia wielu nowszych konstrukcji 20D nadal robi rewelacyjne zdjęcia. I nadal sprawia mi przyjemność fotografowanie tym aparatem.
ISO??? Dla mnie bez problemu używalne w całym zakresie.
Rozdzielczość??? Do 90% zastosowań w zupełności wystarcza, a te 10 to zawsze mozna sobie jakoś poradzić
Ergonomia: Dla mnie w porównaniu do serii xxxD niebo a ziemia, jakoś nie potafiłem się nigdy przyzwyczaić do guzikologii i braku górnego wyświetlacza. Wyższych serii nie porównuję bo funkcjonalność podobna.

Mała uwaga 20D/30D nie wiem jak nowsze, miały chyba przewidziane migawki na ok. 50tys strzałów (tak wiem, że są tacy co już ponad 100tys. mają na liczniku i dalej działa), w mojej 20D padła po mniej więcej 47-48tys. - koszt wymiany na Żytniej ok.650zł. Warto rozważyć czy przy zakupie nie uwzględnić tej kwoty jako takiej, która i tak za chwilę będzie trzeba wyłożyć. Z takimi ofertami na puszki z małym przebiegiem to brałbym poprawkę tak jak z ofertami samochodowymi (sprowadzony 10latek i przebieg poniżej 70tys. albo diesel <120tys.)

Jak masz jakieś pytania to wal śmiało