Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Windows nie widzi karty CF

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zzz Zobacz posta
    Używałeś tej karty wcześniej do czegoś? Windows przypisywał literę dysku w/g zapamiętanego w rejestrze identyfikatora karty.
    Nie. Kupiona i formatowana w C 5D MkII. Nie używana do niczego innego. Niestety sposób ze zmianą litery dysku działa, ale tylko do czasu trwania sesji windows. Po ponownym uruchomieniu komputera windows ponownie nie widzi karty (inne karty w tym czytniku widzi) i trzeba ponownie zmieniać literę dysku (czytnika). grrr....

Coś już napisał
    Miasto
    Sanok

Domyślnie

Spróbuj jeszcze zaktualizować bios płyty głównej. W niektórych nielicznych przypadkach pomaga i nie trzeba kombinować z przypisywaniem litery dysku. Inne rozwiązanie to kupno wewnętrznego czytnika 3,5 cala montowany zamiast stacji dyskietek. Zaletą są przypisane litery dysków do odpowiednich gniazd czytnika jeszcze przed włożeniem karty. Osobne dla CF,SD i innych. Nie jestem pewien czy wszystkie dostępne na rynku wewnętrzne czytniki posiadają tę funkcję ale z tymi co miałem do czynienia wszystkie obsługiwały. Mogę polecić jeden, który sam mam i wszystko działa -Modecom cr-107. Najpierw spróbuj z aktualizacją biosu, jak nie pomoże to próby z czytnikiem.

Pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów