Podłącz czytnik z włożoną kartą pamięci.
Kliknij prawym klawiszem myszy na Mój komputer (lub Start>>Komputer)i wybierz zarządzaj.
Następnie Magazyn>>Zarządzanie dyskami
Wybierz zamontowaną kartę pamięci i kliknij na nim prawym klawiszem myszy, następnie "Zmień literę dysku i ścieżki..."
Następnie dodaj lub zmień na jakaś wolną literę dysku aby nie pokrywała się z innymi już istniejącymi literami dysków.
Pozdrawiam
Panie Kolego Kromka! Bieszczady to mój ulubiony rejon fotograficzny który namierzam ponownie nawiedzić we wrześniu lub październiku. Nalegam by się spotkać i przy piwku czy tez mocniejszym trunku zamówionym na mój koszt dla Ciebie pogadać o rożnych sprawach i ponarzekać na aparaty i ich zdzierczych producentów. Ewentualnie mogę dostarczyć pewną ilość % pod wskazany adres przejazdem.
Jakież to śmieszne w swej prostocie rozwiązanie acz jak piorunująco skuteczne.
mierkiewiczm
Zapraszam serdecznie zarówno w Bieszczady jak i na piwko :-) Kontakt przez PM.
7four
Niby ta sama porada ale jednak po polsku bardziej skuteczna jak widać. (Nie każdy Polak pracuje na windowsie w wersji angielskiej).
Pozdrawiam
Cieszę się że się udało, oczywiście, jest to wiadome jakiej wersji kolega używa, ale chyba nie w tym wątku. Na forum raczej wszystkiego nie wypytamy tak jak "przy ladzie" dlatego z założenia, jeżeli osoba która ma problem nie zaznaczy, ani nie odniesie się do propozycji (sorry chłopaki nie mam wersji angielskiej itp), można zgadywać w nieskończoność. Nie każdy polak musi się również znać na komputerze, ale mógłby przynajmniej postarać się sobie pomóc :-D
Problem z przypisaniem litery dysku z czytnika, nijak się ma do rodzaju karty wkładanej w port CF, no chyba że międzyczasie w "ferworze walki" zmieniane były porty USB, ale to też chyba nie jest napisane :-D
Podeślijcie później te fotki z Bieszczad :-D
Porty Usb jako tako nie są problemem chyba, że występują na nich jakieś konflikty sprzętowe itd.
Różne karty też nie powinny być problemem, ale... U mnie w pracy wiecznie ktoś ma problem z pendrivami i brakiem jego widoczności w systemie. Niektórzy odłączają dyski sieciowe aby podłączyć pendriva i się "wstrzelić"( 2 wolne litery miedzy c: a z:??
. Innym z większymi uprawnieniami w systemie zalecam opisaną wyżej metodę. Problem jest wtedy kiedy system nie potrafi sam przyporządkować poprawnie pierwszej wolnej litery dysku do partycji sprzętu.
Przyczyn jest wiele. Począwszy od płyty głównej i jej biosu, poprzez system, sterowniki, układy czytników kart i na końcu same karty jak i ich zależność/kompatybilność z poprzednikami.
Jak uda się spotkać i popełnić jakieś klatki to zdjęcia myślę też będą.
Pozdrawiam
Używałeś tej karty wcześniej do czegoś? Windows przypisywał literę dysku w/g zapamiętanego w rejestrze identyfikatora karty.