No błyska... ale wydaje mi się, jakby ten błysk był przed klapnięciem migawki.
No błyska... ale wydaje mi się, jakby ten błysk był przed klapnięciem migawki.
Ustaw punktowy pomiar na przedmiot, tak zeby nie zaklocac pomiaru swiatlem z okna i zobacz jak blyska.
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
no błyska ale zdjęcia ciemne...
A może wyzwala tylko błysk pomiarowy i na ten normalny brak jej mocy .. :P Zmieniałeś akumulatorki? W 580ExII którą mam w robocie ostatnio na weselu chwile przed oczepinami raz błyskała, a raz nie- myślałem że się wysypała bo wcześniej były z nią problemy ale okazało się że aku padało
Roshu jakby lampa była zablokowana na przedmiocie to i nawet na -2 było by widac ten błysk. Wysyłaj lampe do serwisu i się przekonasz.
To na pewno nie jest wina aku. Podpinałem pod pełne i nic to nie dało. Zanim problem się pojawił, działała nawet na prawie rozładowanych - tylko dłużej się ładowała. Nie wyzwalam też błysku pomiarowego, tylko od razu ten właściwy.
Dopiero co odebrałem z serwisu, bo wcale nie działała - więc może jeszcze gwarancję to obejmie...
Błysk pomiarowy w TTL jest i będzie zawsze wyzwalany! Jeżeli nie naciśniesz blokady błysku to wyzwala go tuż przed normalnym błyskiem, a jak naciśniesz guzik to w momencie naciskania ..Czeski_film ale w manualu normalnie CI błyska i dobrze naświetla?
Oddaj do serwisu bo to raczej nie jest rzecz którą można naprawić samemu![]()
W manualu dobrze błyska - tzn w dobrym momencie, bo jeśli chodzi o sam błysk to dla mnie trochę za jasno - muszę schodzić z ISO, a czasami nie zawsze o to chodzi - no ale taka lampa, nie da się niżej, niż 1/64.
Ostatnio edytowane przez Czeski_film ; 16-05-2011 o 10:51