Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
Już Ci tłumacze jak wygląda dla mnie porównanie, mianowicie zabieram 28 na parę plenerów, następnie wywołuje jak najlepiej mogę przyniesiony materiał, tak samo czynie z 24L po paru takich wypadach dla każdego ze szkieł w różnych warunkach mogę je rzetelnie ocenić i podjąć decyzję, jakie są mocne a raczej w tym przypadku należy napisać słabe strony ma 28 w stosunku do 24 potem nanoszę na te wnioski kwotę jaką trzeba przeznaczyć na dany obiektyw i podejmuje decyzję.
Wszystko OK, ale w tym wypadku porównanie jest tylko i wyłącznie dla Ciebie. Porównujesz to, czego oczekujesz i co Cię interesuje, ale to jest już subiektywna ocena. Rzetelnego porównanie mającego pokazać różnice nie da się tak zrobić dla ogółu. Dlatego też zostały stworzone tablice porównawcze. Obydwaj mamy rację .

Masz 5DIII jak ja. Powiem tylko, że 24LII całkiem nieźle z nim współpracuje a efekt znasz. Niestety trzeba ponoć trochę poszukać tych 24-ek, bo różnie się trafia. Tyle się naczytałem, że zdecydowałem się oddać sprawę w ręce kogoś doświadczonego w tym temacie. Kupiłem u Towersa razem z body, testował kilka sztuk i po prawie 2-ch miesiącach czekania wybrał tę jedyną, która z puszką działa powtarzalnie. Nie powiem, trafił świetnie, za co mu chwała i wielkie dzięki .

Co do zakupu musisz sam odpowiedzieć sobie czego bardziej potrzebujesz - 24 czy 150-600, tego nikt Ci nie podpowie .