Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Jaki obiektyw "do wszystkiego"

kon-max
    Guest

Domyślnie

uważasz ze ten korpus 350D jest do d..y?To Twoim zdaniem na jaki powinienem zamienic

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    A czemu nie???
    nie no... nie twierdze, ze nie mozna, ale to jest zakladanie hiper-mega zestawu grajacego Bang Olufsena do... Fiata 126p. pewnie ze mozna, bo tak czy siak bedzie dobrze gralo, ale czlowiek by jednak wolal cos wygodniejszego
    www albo tez flickr

kon-max
    Guest

Domyślnie

to co proponujecie do tego mojego trabanta?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    A wkład puszki to tylko 10% udanej fotki
    dla mnie puszka to cos wiecej niz matryca. to tez dobra kneflologia, dzieki ktorej jestem w stanie szybko i wygodnie pozmieniac potrzebne opcje. bo jak trace czas na grzebanie w pietrowych menu to mi czesto uciekaja dobre ujecia. czlowiek na ulicy, sytuacja, uklad chmur - takie rzeczy nie poczekaja az sie przekopie przez nawigacje rodem z Playstation. a wole miec w ogole jakies zdjecie, niz potencjalnie super ostrosc dzieki obiektywowi. lepszy wrobel w garsci...
    a jak jeszcze pomysle, ze rzadko ktory fotoedytor kontempluje ostrosc pikseli przy wyborze zdjec do druku w formacie nie przekraczajacym 15x20

takie jest moje zdanie. nie upieram sie, ze jestem jakos reprezentatywny
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak masz nadmiar kasy to może:17-40 f4 (zamiast kita), 50 f1.8, 70-200 f4.
    Jeżeli już masz kita to odpuść sobię 17-40, przynajmniej na jakiś czas.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kon-max
    to co proponujecie do tego mojego trabanta?
    jesli nie potrzebujesz szybkiego i cichego AF a korzystasz z szerokiego kata to Sigma 18-50/2.8. od f/4 jest dostatecznie ostra (a nigdy nie wiadomo, kiedy f/2.8 bedzie konieczne), mniejsze filtry, niezla jakosc, duzo nizsza cena niz 17-40/4.

jesli mozesz sie obyc bez szerokiego kata a potrzebujesz dobrej jakosci to 24-105L. chociaz najpierw porownalbym go z 28-135 bo nie jestem pewien, ze roznica w puszce z cropem bedzie tak wyrazna, zeby bylo warto doplacac 3000zl. za te pieniadze mozna inne rzeczy kupic
    www albo tez flickr

kon-max
    Guest

Domyślnie

Mam kita ale nie jestem zbyt zadowolony z niego i dlatego chcę go zamienic na cos lepszego

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tak naprawdę to nie ma obiektywu do wszystkiego. Jak coś jest do wszystkiego to jest... do niczego. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale z treści Twojej wypowiedzi (#3) wynika że masz kita. Za takie pieniądze nie kupisz nic lepszego. Może lepiej dokupić jakiś zoom do niego i przekonać męża do noszenia, albo ewentualnie zmienić męża
    To ostatnie to żart.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kon-max
    Mam kita ale nie jestem zbyt zadowolony z niego i dlatego chcę go zamienic na cos lepszego
    A co takiego w tym obiektywie Ci nie pasuje (optycznie) co jest widoczne na zdjęciach ?
    Canon

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    do trabanta 24-105L ?? po co? dlaczego? jaki byl w takim przypadku sens oszczedzania tych 1200zl i kupowania wydmuszki zamiast porzadnego korpusu?

nie rozumiem tego kompletnie
    Moze po to by moc te 1200zl dolozyc do porzadniejszego szkla?
    Sami tu zawsze na forum przeciez wlasnie tak radzimy - tansze body + drozsze (lepsze) szklo a nie na odwrot.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów