Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 86

Wątek: EOS 20D - pierwsza prezentacja

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    [ Dodano: 18 Sierpień 2004 ]
    Tak sie jeszcze zastanawiam PO CO EF-S?

Canonowi nieschodzą nowe szkła w ilościach zadowalających, wszyscy używają ze starszych aparatów zamienie, a tu niespodzianka. Nowe BODY - NOWE SZKŁO
    no ale EF nadal bedzie obslugiowany wiec w czym problem ? - kupujac 20D nie zenisz sie na stale z EF-S.

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Nie zauważyłem, że pisze EF-S support.
    Przynajmniej tyle dobrego.
    //mj

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

nikonowski dx ma sie niezle, wiec mysle ze ef-s tez da sobie rade..

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie Re: EOS 20D - pierwsza prezentacja

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez Czacha
    ... ze specyfikacji wizde, ze zostaje przy 10D czekal bede na 1.3x ;-)
    Jak dla mnie poprawili wszystko czego bym potrzebowal ewentualnie (fps, bufor, ETTL II ) poza cropem, ale z
    Taki jeden mały szczegół mi się przypomniał - E-TTL II będzie Ci działał tylko z 70-210/3.5-4.5, z resztą nie...
    Dokładna lista szkieł z którymi E-TTL II działa tu : http://photonotes.org/articles/eos-flash/#distancedata
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Dokładna lista szkieł z którymi E-TTL II działa tu : http://photonotes.org/articles/eos-flash/#distancedata
    Żesz w morde, zapomniałem o tym, że 15 fisheye nie jest na liście, no cóż trudno

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Żesz w morde, zapomniałem o tym, że 15 fisheye nie jest na liście, no cóż trudno
    50 1.4 takze...
    10D + Stuff

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

28-135 IS nie ma na liście.... Smutek i nostalgia....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez paniki panowie. To nie oznacza od razu ze ETTL II nie bedzie dzialal z tymi obiektywami...
    to jest tylko udogodnienie:
    "while E-TTL II does use distance data when it’s available and when it’s appropriate (eg: when using direct non-bounce flash), it doesn’t prevent you from using older lenses. "

Podejrzewam ze gdy obiektyw nie wysyla info o odleglosci to zadziala jak zwykly ETTL - mierzac po prostu w wybrany punkt ostrosci nie biorac pod uwage odleglosic, czyli trzeba stare sztuczki stosowac.

Dodatkowy hint:
    "I have no information as to whether any third-party lenses compatible with the EF lens mount are capable of returning distance data."

Tak wiec o swojego Tamrona i Sigme musze gdzies indziej zapytac... ale to dopiero jak bede mial body z ETTL-II

Domyślnie

Krótko mówiąc wprowadzenie E-TTL II przy sporej niekompatybilności z systemem który miał być uniwersalny jest s****ysyństwem
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leprekan
    Krótko mówiąc wprowadzenie E-TTL II przy sporej niekompatybilności z systemem który miał być uniwersalny jest s****ysyństwem
    ? Potraktuj to jak bonus. Oczywiste jest - jak pisze Vitez powyżej - że z resztą szkieł będzie zwykły E-TTL bo inaczej to w ogóle nie miałoby sensu... A poza tym to co mieli niby zrobić ? Nie wprowadzić w ogóle ? Do wszystkich szkieł wsadzić Ring USM'y co by podniosło stosownie ich cenę ?
    Poza tym mam wrażenie że przynajmniej co po niektórzy wyolbrzymiają potencjalne zalety E-TTL II. Mnie tam do niczego potrzebny nie jest, nie bardzo widzę dlaczego miałby za niego płacić jak zdjęciom które robię ze zwykłym E-TTL'em niczego (pod względem ekspozycji z błyskiem) zarzucić nie mogę...

[ Dodano: 19-08-2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Tak wiec o swojego Tamrona i Sigme musze gdzies indziej zapytac... ale to dopiero jak bede mial body z ETTL-II
    Ciekawe jak to sprawdzisz Bo zdaje mi się że żadnego infa czy aparat chodzi w jednym czy w drugim nie będzie.... Będziesz musiał rozgrzebać obiektywy Poza tym coś mi się zdaje że oczekiwanie infa o odległości z obiektywów firm niezależnych (szczególnie od Sigmy) to mocny nadmiar optymizmu...

BTW: Sam mam Sigmę 28-70/2.8 EX
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów