Lista skradzionego sprzętu (2)

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • benicjusz
    Bywalec
    • 2010
    • 185

Odp: Lista skradzionego sprzętu (2)

Zamieszczone przez tombas Zobacz wpis
    żenada,to co napisałes... ciekawe czy rodzina zabitego dziennikarza tez jest tego zdania
    A o co chodzi z tym dziennikarzem i jego rodziną? Bo chyba nie jestem w temacie, mój wpis miał odniesienie do obcinania rąk złodziejom, ma szansę tylko dwa razy ukraść potem nie ma czym.

Jak się poczułeś urażony mogę przytoczyć świadków Jechowy, oni nie dość, że nie kradną, to jeszcze nie piją ani nie palą. Wiem zły przykład nie godzą się na przeszczepy oraz transfuzję.
    |CANON FF|

Komentarz

• GoomeX
      Początki nałogu
      • 2007
      • 338

Co do Islamu i noża to popieram, ba, nóż na kałacha bym zamienił. Dziennikarzyna to tragedia, taka sama jak górnik w kopalni. Każdy kowalem własnego losu, taki zawód wybrał. Jak żołnierz na misję do Iraku leci na 2 lata, dostaje 200.000pln za każdy rok. Jedni napiszą, że to dużo, inni że mało. Ani żołnierz, ani górnik ani tym bardziej 'pismak' mało nie zarabia...

Komentarz

• FOTO-PAN
        Uzależniony
        • 2013
        • 513

nie ma co się spierać... kradzież jest zła i tyle, sprzedaż potem świadoma czy nie świadoma też nie lepsza bo nakręca złodziejstwo (numery seryjne było widać jak na dłoni) a jeśli zysk jest jedynym celem to nie ma co się dziwić że wyszło jak wyszło... dobre w tym że poszkodowany otrzyma z powrotem obiektyw

Komentarz

• mysiaty
          Coś już napisał
          • 2012
          • 95

Sprzęt fotograficzny, to drogie zabawki.Chyba każdy trzyma pudełko, dowód zakupu , nawet nieważną gwarancję , po to , by podczas sprzedaży uwiarygodnić swoją ofertę.
          Szkoda, że biedny marekvulkan nie zwrócił na takie drobiazgi uwagi ( wniosek na podstawie jego oferty z allegro)

Tak przy okazji, gdzie w sieci , poza tym wątkiem, mozna było dowiedzieć się , że obiektyw nr 3240263 był kradziony?

Komentarz

• FOTO-PAN
            Uzależniony
            • 2013
            • 513

wpisujesz w google.pl canon 24-70 3240263 i masz na pierwszym miejscu chyba nie było trudno sprawdzić i znaleźć

Komentarz

• Merde
              Grzeczny i układny podpis
              • 2008
              • 7756

Zamieszczone przez mysiaty Zobacz wpis
              Sprzęt fotograficzny, to drogie zabawki.Chyba każdy trzyma pudełko, dowód zakupu , nawet nieważną gwarancję , po to , by podczas sprzedaży uwiarygodnić swoją ofertę.
              Taak, a z siedzeń w Polonezie Caro nikt nie ściąga folii ochronnej (znam taki jeden przypadek)
              To, co dla ciebie będzie dorobkiem życia i będziesz na to chuchał i dmuchał dla innej osoby może być zwykłym narzędziem pracy i może sobie głowy nie zawracać takimi pierdołami jak pudełko czy nieważna gwarancja...
              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• mysiaty
                Coś już napisał
                • 2012
                • 95

Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz wpis
                wpisujesz w google.pl canon 24-70 3240263 i masz na pierwszym miejscu chyba nie było trudno sprawdzić i znaleźć
                Wyskakuje canon-board.info - to wiem.Dla mnie nie stanowiło to problemu, ale w moim pytaniu chodziło o inne strony.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Merde Zobacz wpis
                Taak, a z siedzeń w Polonezie Caro nikt nie ściąga folii ochronnej (znam taki jeden przypadek)
                To, co dla ciebie będzie dorobkiem życia i będziesz na to chuchał i dmuchał dla innej osoby może być zwykłym narzędziem pracy i może sobie głowy nie zawracać takimi pierdołami jak pudełko czy nieważna gwarancja...

Nie przekonałeś mnie.
                Ty masz tylko goły sprzęt?

Komentarz

• becekpl
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 4312

tu akurat wyskoczyło ale w 90% znalezienie informacji ze obiektyw jest "gdzieś"zastrzeżony jako kradziony jest niemożliwe
                  akurat na allegro w przypadku b. dobrej ceny masz chwile na zastanowienie-kupujesz albo się zastanawiasz ale wtedy juz widzisz na monitorze ze "aukcja zakończona"
                  znam to z autopsji
                  co do trzymania pudelek, to już kiedyś pisałem-to tylko śmiecie
                  żyjemy już w kraju , w którym przeciętnego kowalskiego stać wydać raz na jakiś czas parę tysi za używany sprzęt foto
                  i nie trzeba mieć do tego pudelka,paragonu,oświadczania notarialnego ani trzech świadków
                  ale ze amatorów na "pudelka nie brakuje" to wystawiane sa tez same pudelka
                  w końcu są rożne zboczenia,kiedyś sie pokoje dekorowało opakowaniami po fajach czy puszkami piwa dis mozna pudelkami po obiektywach
                  Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                  Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• FOTO-PAN
                    Uzależniony
                    • 2013
                    • 513

hehehehe ja mam pół szafy pudełek od body i obiektywów możne wystawie na allegro jak są chętni

Komentarz

• becekpl
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 4312

Pudełko CANON EF24 /1,4 USM, Wa-wa (4419886688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                      Informacje o PUDEŁKO CANON 24-70/2,8 L USM - 4441227607 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2014-07-30 - cena 43 zł

Informacje o Pudełko CANON EF 300 /4L IS USM , Wa-wa - 4444818910 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2014-07-28 - cena 99 zł (kup teraz), a sprzedano za 11,50 zł w licytacji

Informacje o Pudełko CANON EF 16-35 /2,8 L USM , Wa-wa - 4419827131 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2014-07-20 - cena 49 zł (kup teraz), a sprzedano za 5 zł w licytacji

na ebay w HK jest sklep handlujący tylko pudelkami
                      Ostatnio edytowany przez becekpl; 27958.

Komentarz

• zysk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2013
                        • 1120

Zamieszczone przez becekpl Zobacz wpis
                        żyjemy już w kraju , w którym przeciętnego kowalskiego stać wydać raz na jakiś czas parę tysi za używany sprzęt foto
                        i nie trzeba mieć do tego pudelka,paragonu,oświadczania notarialnego ani trzech świadków
                        ale ze amatorów na "pudelka nie brakuje"
                        Trochę upraszczasz sprawe zakupu.Kupujacy dla siebie chce mieć pewność ,ze sprzet jest legalny,ew z gwarancją.
                        Szczegolnie dla tych ,którzy maja napięty budżet.
                        Dzięki temu ,ze amatorów na pudełka nie brakuje cały poprzedni system sprzedałem bardzo dobrze i szybko.
                        Był bardzo dobry stan i body i obiektywów,były pudełka,papiery,paragony.
                        "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
                        7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• FOTO-PAN
                          Uzależniony
                          • 2013
                          • 513

to dla pokrowca warto było kupić Pudełko CANON EF 300 /4L IS USM , Wa-wa (4444818910) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Komentarz

• becekpl
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 4312

jak kupuje używkę to na gwarancje nie liczę
                            kupując dla siebie jestem zainteresowany tylko i wyłącznie sprawnością obiektywu
                            pudełkiem zdjęcia nie zrobię(no chyba ze jestem fanem obscura;D)
                            btw
                            elki serwisowałem dopiero dwa razy
                            70-200 2.8 kupione okazyjnie musiało być dokręcone(80 zeta) i 24-105 po powrocie z sahary wymagało wymiany smaru
                            tego chyba gwarancja i tak nie obejmuje
                            Ostatnio edytowany przez becekpl; 27958.

Komentarz

• zysk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 1120

Zamieszczone przez becekpl Zobacz wpis
                              jak kupuje używkę to na gwarancje nie liczę
                              Z tym sie zgadzam .Ale bieżaca gwarancja, to mimo wszystko więcej niż jej brak.
                              Dlatego przepłacam i kupuję nowe .
                              "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
                              7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• pan.kolega
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2817

To czy ktoś trzyma pudełka raczej nie zależy od jejgo zamożności tylko od tego czy zamierza kiedyś dany fant sprzedać na jakimś ebay czy allegro. Pudła chce kupiec, a nie sprzedawca. Jeżeli ktoś jest bogaty to kupuje też odpowiednio drogi sprzęt i zwykle liczy się ze sprzedaża w przyszłości. Ciekawe ilu posiadaczy Leicy wyrzuciło pudełka i papiery..... Chyba, że osoba jest bardzo bogata, wtedy oddaje sprzęt biednym lub służacym jak się znudzi, albo wyrzuca, zamiast ślęczeć na ebay. Zwykle z lenistwa po prostu gdzieś tam trzyma w szafie. I wtedy pudło jest rzeczywiście zbędne.

Jeżeli już, to właśnie biednych nie stać na trzymanie pudeł, bo mieszkaja w klitkach i w dodatku często się przeprowadzaja i rury im pękaja, albo wylewaja zupę na skład pudeł. A poza tym młodzeż (czyli biedni) ma zwyczaj po prostu z natury olewać co potem. Biedny dwa razy traci jak wiadomo. A jak ktoś ma już naprawdę bardzo ale to bardzo małe mieszkanie, to nie może w nim zmieścić żadnych zbędnych papierów, nawet tytułu własności tego mieszkania

Ale jak już ktoś zamożny czy nie planuje sprzedawać na ogólnym rynku, to nie ma nawet żadnej dyskusji, że brak pudła, papierów i akcesoriów to strata czasu i niższa cena, czyli fail. Ja nie jestem amatorem pudeł, ale oferujacych droższy sprzęt foto bez pudła i akcesoriów podejrzewam nie tyle o złodziejstwo, co o flejtuchostwo i spodziewam się dostać towar brudny, zaśmiardły i potłuczony.
                                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...
                                X