W dniu 20.20.2013 około godziny 21:00 w klubie Schizofrenia w Krakowie skradziono sprzęt fotograficzny.
W czarnym plecaku otwieranym od wewnętrznej strony znajdowały się:
1. Canon 5D Mark II (body)
Numer produktu: 003X216
2. Obiektywy:
Sigma 85mm f/1,4 EX DG HSM – NUMER SERYJNY: 13365536
Sigma 24-70mm f/2,8 DG Macro + Filtr Hoya HD – NUMER SERYJNY 4067001
(obklejony od jednej strony niwelując drobne pęknięcie obudowy obiektywu
3. Osprzęt dodatkowy:
Battery Pack Phottix,
dwie baterie (oryginalna i zamiennik Phottix),
wyzwalacze do lamp Phottix,
kable PC,
Filtry Cookin',
Karta Compact Flesh Kingstone 16GB
Pasek boczny na dłoń
Aparat nie nosił większych śladów używania, folijka na LCD chroniła przed zarysowaniami. Soft po aktualizacji z dodatkowymi ustawieniami kolorystyki.
Kradzieży dokonało prawdopodobnie dwóch mężczyzn, którzy niejednokrotnie przyglądali się mimo zwracanej im uwagi. Podeszli pod koniec wykonywanej sesji znów zagadując, gdy się pakowaliśmy. W pewnym momencie zrobili dziwny ruch. Po chwili plecaka nie było, a leżał zaraz obok mojego wózka
W miejscu zdarzenia było dwóch owych mężczyzn, ja, mój brat i modelka wraz ze swoją asystentką.
Jeden z mężczyzn był gruby i postawny (ok. 180 cm wzrostu), łysy. Ubrany w koszule w pomarańczowo szare paski (albo kratę), szare spodnie dresowe, obuwie sportowe, miał (prawdopodobnie) na przedramieniu tatuaż
Drugi był niższy i mniej postawny, ciemny blondyn z włosami zaczesanymi do tyłu. Ubrany na ciemno.
Proszę z całego serca o pomoc w zlokalizowaniu sprzętu. Mam świadomość, że szanse są iluzoryczne, ale mimo wszystko mocno wierzę. Proszę udostępniajcie gdzie i do kogo możecie opis skradzionego sprzętu oraz rysopis mężczyzn.