Strona 23 z 37 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 366

Wątek: Lista skradzionego sprzętu (2)

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Lista skradzionego sprzętu (2)

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    żyjemy już w kraju , w którym przeciętnego kowalskiego stać wydać raz na jakiś czas parę tysi za używany sprzęt foto
    i nie trzeba mieć do tego pudelka,paragonu,oświadczania notarialnego ani trzech świadków
    ale ze amatorów na "pudelka nie brakuje"
    Trochę upraszczasz sprawe zakupu.Kupujacy dla siebie chce mieć pewność ,ze sprzet jest legalny,ew z gwarancją.
    Szczegolnie dla tych ,którzy maja napięty budżet.
    Dzięki temu ,ze amatorów na pudełka nie brakuje cały poprzedni system sprzedałem bardzo dobrze i szybko.
    Był bardzo dobry stan i body i obiektywów,były pudełka,papiery,paragony.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

jak kupuje używkę to na gwarancje nie liczę
    kupując dla siebie jestem zainteresowany tylko i wyłącznie sprawnością obiektywu
    pudełkiem zdjęcia nie zrobię(no chyba ze jestem fanem obscura;D)
    btw
    elki serwisowałem dopiero dwa razy
    70-200 2.8 kupione okazyjnie musiało być dokręcone(80 zeta) i 24-105 po powrocie z sahary wymagało wymiany smaru
    tego chyba gwarancja i tak nie obejmuje
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 26-08-2014 o 18:38

jak kupuje używkę to na gwarancje nie liczę
    Z tym sie zgadzam .Ale bieżaca gwarancja, to mimo wszystko więcej niż jej brak.
    Dlatego przepłacam i kupuję nowe .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

To czy ktoś trzyma pudełka raczej nie zależy od jejgo zamożności tylko od tego czy zamierza kiedyś dany fant sprzedać na jakimś ebay czy allegro. Pudła chce kupiec, a nie sprzedawca. Jeżeli ktoś jest bogaty to kupuje też odpowiednio drogi sprzęt i zwykle liczy się ze sprzedaża w przyszłości. Ciekawe ilu posiadaczy Leicy wyrzuciło pudełka i papiery..... Chyba, że osoba jest bardzo bogata, wtedy oddaje sprzęt biednym lub służacym jak się znudzi, albo wyrzuca, zamiast ślęczeć na ebay. Zwykle z lenistwa po prostu gdzieś tam trzyma w szafie. I wtedy pudło jest rzeczywiście zbędne.

Jeżeli już, to właśnie biednych nie stać na trzymanie pudeł, bo mieszkaja w klitkach i w dodatku często się przeprowadzaja i rury im pękaja, albo wylewaja zupę na skład pudeł. A poza tym młodzeż (czyli biedni) ma zwyczaj po prostu z natury olewać co potem. Biedny dwa razy traci jak wiadomo. A jak ktoś ma już naprawdę bardzo ale to bardzo małe mieszkanie, to nie może w nim zmieścić żadnych zbędnych papierów, nawet tytułu własności tego mieszkania

Ale jak już ktoś zamożny czy nie planuje sprzedawać na ogólnym rynku, to nie ma nawet żadnej dyskusji, że brak pudła, papierów i akcesoriów to strata czasu i niższa cena, czyli fail. Ja nie jestem amatorem pudeł, ale oferujacych droższy sprzęt foto bez pudła i akcesoriów podejrzewam nie tyle o złodziejstwo, co o flejtuchostwo i spodziewam się dostać towar brudny, zaśmiardły i potłuczony.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Miasto
    wawa

na 3 używki leica na alledrogo 2 z pudelkiem jedna bez
    mało reprezentatywna próbka

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    ciekawe czy rodzina zabitego dziennikarza tez jest tego zdania
    skąd ta pewność że nie żyje ?
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

na alledrogo
    Na tej platformie kupuję rzeczy w cenie:100-200 ,więc ryzyko i ewentualne (straty)żadne.
    Nie żal mi tych ,którzy tracą tysiące złotych kupując od anonimowych sprzedawców licząc na "okazję" .

Miasto
    wawa

mnie tez ich nie zal, ale trafiłem parę takich okazji ,ze cholernie mi zal tych którzy płacą 2 x więcej za to samo w sklepie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mysiaty Zobacz posta
    Nie przekonałeś mnie.
    Ty masz tylko goły sprzęt?
    Mam dwa korpusy i cztery obiektywy - pudełko mam tylko do jednego obiektywu, reszta poszła do śmieci przy przeprowadzce.

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Trochę upraszczasz sprawe zakupu.Kupujacy dla siebie chce mieć pewność ,ze sprzet jest legalny,ew z gwarancją.
    Ja to sobie zapewniam w trochę inny sposób: kupuję od osób które znam (choćby z tego forum) trochę dłużej niż 10 minut i cieszą się one dobrą reputacją.
    Od byle kogo nie kupuję i nie szukam okazji na siłę.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jeżeli już, to właśnie biednych nie stać na trzymanie pudeł, bo mieszkaja w klitkach i w dodatku często się przeprowadzaja i rury im pękaja, albo wylewaja zupę na skład pudeł.
    Żebyś wiedział. 54 m.kw. to zdecydowanie za mało miejsca żeby jeszcze śmieci trzymać... Niby mam tzw. komórkę lokatorską, ale znaczną jej część zajmują opony zimowe, sanki i resztki materiałów po remoncie
    Poza tym po prostu liczę się z tym, że sprzedając sprzęt po jakimś czasie trochę na nim stracę. Mam to gdzieś, przecież nie musiałem w celu nabycia nowych zabawek zastawiać mieszkania...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 23 z 37 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów