Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Wątek: Carl Zeiss Planar T* 1.4/50mm AF czy Sigma 1.4/50mm

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Do reporterki faktycznie raczej się nie nadaje, choć 2 tygodnie temu robiłem zdjęcia na Grand Prix w Nordic Walking i do spółki z Sigmą 150 macro wyszło bardzo zadowalająco.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    A kto tu pisał, że do reporterki jest ten obiektyw ? Do reporterki jak potrzeba mam 70-200II :razz:. Jak podasz na priv mail to Ci parę RAW podeślę (nie robię modelek) z zeiss 50/2.0 macro, nie mówię, że canon jest złym obiektywem, ale zeiss jest lepszy optycznie i to z całym przekonaniem, gdyż miałem canon 50/1.4 oraz 50/1.2L do testów.
    koraf dzieki za checi, ale nie bede zawracal ci glowy, bo szukam wylacznie przykladow z dziedziny fashion/glamour lub portret w zastosowaniu obiektywow 50mm na FF
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    wszyscy na tym forum - bez wyjatku - posiadajacy obiektywy zeiss'a tylko je wychwalaja rozpisujac sie o ich wspanialosci i podajac zdjecia testowe (od biedy przykladowe)
    zero przykladow jak te obiektywy rysuja w praktyce.
    pytam bo serio jestem ciekawy.
    czy moglbym zobaczyc zdjecie z zeiss 50/1.4 ktore sugerujac sie waszymi opiniami przebija jakoscia/plastyka/bokeh'em to co mi daje Canon EF 50/1.4 ?
    niektore z moich zdjec:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=66886
    Też mnie to zastanawia czemu brak takich zdjęć w wykonaniu tych, którzy tak wychwalają te obiektywy?Czemu w galerii "najlepsze zdjęcia" nie można znaleźć zdjęć żadnego zeissa

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Też mnie to zastanawia czemu brak takich zdjęć w wykonaniu tych, którzy tak wychwalają te obiektywy?Czemu w galerii "najlepsze zdjęcia" nie można znaleźć zdjęć żadnego zeissa
    Radze czasami skorzystac ze stopki, ktora sie poslugujesz, a nie bedzie problemu ze znalezieniem zdjec na forum.
    Mozna rowniez z
    http://www.pixel-peeper.com/lenses/?...ax=none&res=12
    o czym pewnie tez wiesz. A ze nie ma na forum specjalnego watku w galerii "najlepsze zdjęcia" to fakt, ale nie sadze aby mial on przelozenie na jakosc obiektywu zeiss-a.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    czy moglbym zobaczyc zdjecie z zeiss 50/1.4 ktore sugerujac sie waszymi opiniami przebija jakoscia/plastyka/bokeh'em to co mi daje Canon EF 50/1.4 ?
    niektore z moich zdjec:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=66886
    Jeśli korzystając z szukajki znalazłeś na CB takie zdjęcia, o które chodziło BeatX, to proszę podaj linki, bo mi się jakoś nie udało :wink:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    ze nie ma na forum specjalnego watku w galerii "najlepsze zdjęcia" to fakt, ale nie sadze aby mial on przelozenie na jakosc obiektywu zeiss-a.
    Bez wątpienia nie ma to związku z jakością obiektywu zeissa. Podejrzewam, że po prawdopodobnie zeissem trudniej jest takie zdjęcia zrobić
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 16:36 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeśli korzystając z szukajki znalazłeś na CB takie zdjęcia, o które chodziło BeatX, ...
    Moze warto to ogladnac:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=69513

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    koraf fajne są te foty.Nie wiem czy zauważyłeś, że najczęściej robione Planarem T 50f/2,0.Twój takich nie robi?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tem test Cichego pomógł mi w podjęciu decyzji, kiedy dokonywałem zakupu 50-tki. Zeiss nie wypadł w nim za dobrze. A foty zalinkowane przez korafa chyba są trochę lepsze :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 17:25 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Kielce

Domyślnie

... Tem test Cichego pomógł mi w podjęciu decyzji, kiedy dokonywałem zakupu 50-tki. Zeiss nie wypadł w nim za dobrze. A foty zalinkowane przez korafa chyba są trochę lepsze :-)
    To raczej Twoj subiektywny wniosek, no i oczywiscie Twoje pieniadze na zakupy wiec kupiles to co uznales za stosowne. Natomiast ja zaczalem pisac w tym watku poniewaz pisales rzeczy nieprawdziwe o ustawianiu ostrosci w tym obiektywie. Milego fotografowania.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ja zaczalem pisac w tym watku poniewaz pisales rzeczy nieprawdziwe o ustawianiu ostrosci w tym obiektywie. Milego fotografowania.
    Napisałem, że precyzyjne ostrzenie manualne zeissem 50/1,4 sprawiało mi trudności. Czemu niby miałoby to być nieprawdziwe
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 18:21

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów