Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Carl Zeiss Planar T* 1.4/50mm AF czy Sigma 1.4/50mm

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Zgadzam się jeśli chodzi o ostrzenie manualne, jednakże nie o tym pisał MC_.
    Jeżeli obiektyw zeissa jest dobrze fabrycznie ustawiony (pod canon) to nie ma najmniejszego powodu nie wierzyć mruganiu w puszce, dodatkowo mam precyzyjną matówkę w 5dII i tematu nie ma, jest ostro tam gdzie tylko zechcę ;-).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    mam precyzyjną matówkę w 5dII i tematu nie ma, jest ostro tam gdzie tylko zechcę ;-).
    U Ciebie "tematu nie ma", bo masz wszystko czego potrzeba

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Sunders, mam wrażenie, że nie rozumiesz tego co się do Ciebie pisze.
    Pisałem ja, pisał koraf na temat mrugania w puszce. Ja rozumiem, że Arek może być dla Ciebie guru w kwestii obiektywów, ale ja uważam, że w kwestii potwierdzania ostrości (jeśli chodzi o Zeissy) to się grubo myli.
    Zamiast pisać na forach i kwestionować może wybierz się do sklepu gdzie taki Zeiss jest dostępny i go sobie sprawdź.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

MC_ a ja mam wrażenie, że Tobie niezwykle trudno jest przyjąć do wiadomości, że można mieć inne doświadczenia od twoich "jedynie słusznych" Przymierzając sie do kupna 50-tki próbowałem m.in. tego zeissa na 50D i mam taką opinię, że na f1,4 to potwierdzenie ostrości nie zawsze pozwala na uzyskanie akceptowalnie ostrego obrazu :-?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Widocznie masz zbyt mało wprawy.
    Ja na tym polemikę z Tobą kończę i życzę miłego popołudnia.

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Sunders, mam wrażenie, że nie rozumiesz tego co się do Ciebie pisze.
    Pisałem ja, pisał koraf na temat mrugania w puszce. Ja rozumiem, że Arek może być dla Ciebie guru w kwestii obiektywów, ale ja uważam, że w kwestii potwierdzania ostrości (jeśli chodzi o Zeissy) to się grubo myli.
    Zamiast pisać na forach i kwestionować może wybierz się do sklepu gdzie taki Zeiss jest dostępny i go sobie sprawdź.
    Dokładnie :-D, generalnie zeiss jest bardziej precyzyjny w manualnym ustawianiu ostrości i również w potwierdzaniu tej ostrości niż canon i dokładnie wiem co piszę :-P.
    Tak po prostu jest i nie ma co z tym faktem dyskutować ;-).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Widocznie masz zbyt mało wprawy.
    Być może :-? Jest to mimo wszystko bardziej prawdopodobne, niż to że wszystkie sigmy 50/1,4, które w swoim czasie testowałeś miały AF który pozwalał bez problemów trafiać w punkt na 5DmkII, czego o ile mi wiadomo nikomu nie udało się powtórzyć
    Wyluzuj się czasem.Również życzę Ci miłego popołudnia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dokładnie :-D, generalnie zeiss jest bardziej precyzyjny w manualnym ustawianiu ostrości i również w potwierdzaniu tej ostrości niż canon i dokładnie wiem co piszę :-P.
    IMO zanim się kupi tego zeissa warto sprawdzić czy w mniej wprawnych rękach i na 400D jest tak samo jak u Was na 5DmkII :-?
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-05-2011 o 16:10 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    ... IMO zanim się kupi tego zeissa warto sprawdzić czy w mniej wprawnych rękach i na 400D jest tak samo jak u Was na 5DmkII :-?
    W dyskusji w tym watku nie masz racji i co wiecej wynika z niej, ze raczej z Zeiss-em ZE nie pracowales(a jak bylo tak jak piszesz to znaczy ze nie umiales skorzystac z potwierdzenia ostrosci w aparacie EOS i to wszystko jedno jakim). Ostrzenie manualne w tym obiektywie z potwierdzeniem ostrosci w aparacie dziala bardzo dobrze. I tyle, a moze az tyle.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

w reporterce manualne szklo jest w zasadzie bezuzyteczne, chocby nie wiem jaka mial super budowe i precyzyjny pierscien :]
    poki co wszyscy na tym forum - bez wyjatku - posiadajacy obiektywy zeiss'a tylko je wychwalaja rozpisujac sie o ich wspanialosci i podajac zdjecia testowe (od biedy przykladowe)
    zero przykladow jak te obiektywy rysuja w praktyce.
    pytam bo serio jestem ciekawy.
    czy moglbym zobaczyc zdjecie z zeiss 50/1.4 ktore sugerujac sie waszymi opiniami przebija jakoscia/plastyka/bokeh'em to co mi daje Canon EF 50/1.4 ?
    niektore z moich zdjec:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=66886
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Miasto
    Legnica

Domyślnie

A kto tu pisał, że do reporterki jest ten obiektyw ? Do reporterki jak potrzeba mam 70-200II :razz:. Jak podasz na priv mail to Ci parę RAW podeślę (nie robię modelek) z zeiss 50/2.0 macro, nie mówię, że canon jest złym obiektywem, ale zeiss jest lepszy optycznie i to z całym przekonaniem, gdyż miałem canon 50/1.4 oraz 50/1.2L do testów.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów