Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Carl Zeiss Planar T* 1.4/50mm AF czy Sigma 1.4/50mm

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    ... Tem test Cichego pomógł mi w podjęciu decyzji, kiedy dokonywałem zakupu 50-tki. Zeiss nie wypadł w nim za dobrze. A foty zalinkowane przez korafa chyba są trochę lepsze :-)
    To raczej Twoj subiektywny wniosek, no i oczywiscie Twoje pieniadze na zakupy wiec kupiles to co uznales za stosowne. Natomiast ja zaczalem pisac w tym watku poniewaz pisales rzeczy nieprawdziwe o ustawianiu ostrosci w tym obiektywie. Milego fotografowania.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    ja zaczalem pisac w tym watku poniewaz pisales rzeczy nieprawdziwe o ustawianiu ostrosci w tym obiektywie. Milego fotografowania.
    Napisałem, że precyzyjne ostrzenie manualne zeissem 50/1,4 sprawiało mi trudności. Czemu niby miałoby to być nieprawdziwe
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 18:21

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Napisałem, że precyzyjne ostrzenie manualne zeissem 50/1,4 sprawiało mi trudności. Czemu niby miałoby to być nieprawdziwe
    Radze cofnac sie te pare wczesniejszych wpisow i przeczytac jeszcze raz z uwaga co pisales. Bo gdyby to bylo tak jak piszesz wyzej to wogole bym sie nie odzywal, bo niby po co, kazdy ma swoje doswiadczenia i umiejetnosci.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Radze cofnac sie te pare wczesniejszych wpisow i przeczytac jeszcze raz z uwaga co pisales. Bo gdyby to bylo tak jak piszesz wyzej to wogole bym sie nie odzywal, bo niby po co, kazdy ma swoje doswiadczenia i umiejetnosci.
    Cofnąłem się jak mi radzisz do twojego pierwszego posta w tym wątku i twojego cytatu mojej wypowiedzi na którą zareagowałeś.

" Wczoraj, 19:28 #38
    RomanS
    Uzależniony

Miasto: Kielce

--------------------------------------------------------------------------------

Cytat:
    Napisał Sunders
    ... IMO zanim się kupi tego zeissa warto sprawdzić czy w mniej wprawnych rękach i na 400D jest tak samo jak u Was na 5DmkII

W dyskusji w tym watku nie masz racji i co wiecej wynika z niej, ze raczej z Zeiss-em ZE nie pracowales(a jak bylo tak jak piszesz to znaczy ze nie umiales skorzystac z potwierdzenia ostrosci w aparacie EOS i to wszystko jedno jakim). Ostrzenie manualne w tym obiektywie z potwierdzeniem ostrosci w aparacie dziala bardzo dobrze. I tyle, a moze az tyle"

Z tego co teraz napisałeś, chyba jednak nie powinieneś się był wtedy odzywać
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 19:27

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To raczej Twoj subiektywny wniosek
    "Wolałbym bokeh Sigmy, ostrość Canona, powłoki Zeissa w obudowie Takumara"

Tu masz subiektywny wniosek Cichego :smile:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Tobie sprawiało, ale nie znaczy, że każdy będzie miał takie problemy.
    Dokładnie tak. Dlatego napisałem, że decydując się na zakup zeisa 50/1,4 warto to sprawdzić "oraganoleptycznie" :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 18:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów