Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Carl Zeiss Planar T* 1.4/50mm AF czy Sigma 1.4/50mm

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Hamster
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

no to jest po jeden :-) Ja mam dostęp do Sigmy i jestem nią zachwycony, ale to pewnie przez to, że Zeissa nie używałem i nie mam porównania.
    Pstrykacz amator. Canon 400D + Canon EF 16-37L / 2.8 + Sigma 50mm / 1.4 + Canon Speedlite 580EXII + 2 x Canon Speedlite 430EXII

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Jeżeli trafi dobry egzemplarz- podkreślam trafi, gdyż walka z serwisem sigmy może okazac się porażką . Jeżeli zależy na rewelacyjnej optyce (od. 2.0) i pięknym rozmyciu tła to polecam zeissa macro 2.0 :-D, osobiście nigdy bym nie zamienił na żadną inną 50 .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Jeżeli trafi dobry egzemplarz- podkreślam trafi, gdyż walka z serwisem sigmy może okazac się porażką .
    Rozpatrując sigmę jako obiektyw manualny raczej nie należy obawiać się kontaktów z serwisem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Jeżeli zależy na rewelacyjnej optyce (od. 2.0) i pięknym rozmyciu tła to polecam zeissa macro 2.0 :-D, osobiście nigdy bym nie zamienił na żadną inną 50 .
    IMO jeżeli Hamster zamierza robić portrety i przymykać, to taki zakup /biorąc pod uwagę cenę tego zeissa/ trudno by uznać za uzasadniony :wink: Co nie zmienia faktu, że jego jakość optyczna jest "powalająca" :grin:

Uprawnienia umieszczania postów