Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: Carl Zeiss Planar T* 1.4/50mm AF czy Sigma 1.4/50mm

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tobie sprawiało, ale nie znaczy, że każdy będzie miał takie problemy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    To raczej Twoj subiektywny wniosek
    "Wolałbym bokeh Sigmy, ostrość Canona, powłoki Zeissa w obudowie Takumara"

Tu masz subiektywny wniosek Cichego :smile:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Tobie sprawiało, ale nie znaczy, że każdy będzie miał takie problemy.
    Dokładnie tak. Dlatego napisałem, że decydując się na zakup zeisa 50/1,4 warto to sprawdzić "oraganoleptycznie" :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 18:21 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    koraf fajne są te foty.Nie wiem czy zauważyłeś, że najczęściej robione Planarem T 50f/2,0.Twój takich nie robi?
    Dlatego dałem ten link , nie robię modelek a może powinienem , mam zakaz od takiej jednej;-) .

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Napisałem, że precyzyjne ostrzenie manualne zeissem 50/1,4 sprawiało mi trudności. Czemu niby miałoby to być nieprawdziwe
    Radze cofnac sie te pare wczesniejszych wpisow i przeczytac jeszcze raz z uwaga co pisales. Bo gdyby to bylo tak jak piszesz wyzej to wogole bym sie nie odzywal, bo niby po co, kazdy ma swoje doswiadczenia i umiejetnosci.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Radze cofnac sie te pare wczesniejszych wpisow i przeczytac jeszcze raz z uwaga co pisales. Bo gdyby to bylo tak jak piszesz wyzej to wogole bym sie nie odzywal, bo niby po co, kazdy ma swoje doswiadczenia i umiejetnosci.
    Cofnąłem się jak mi radzisz do twojego pierwszego posta w tym wątku i twojego cytatu mojej wypowiedzi na którą zareagowałeś.

" Wczoraj, 19:28 #38
    RomanS
    Uzależniony

Miasto: Kielce

--------------------------------------------------------------------------------

Cytat:
    Napisał Sunders
    ... IMO zanim się kupi tego zeissa warto sprawdzić czy w mniej wprawnych rękach i na 400D jest tak samo jak u Was na 5DmkII

W dyskusji w tym watku nie masz racji i co wiecej wynika z niej, ze raczej z Zeiss-em ZE nie pracowales(a jak bylo tak jak piszesz to znaczy ze nie umiales skorzystac z potwierdzenia ostrosci w aparacie EOS i to wszystko jedno jakim). Ostrzenie manualne w tym obiektywie z potwierdzeniem ostrosci w aparacie dziala bardzo dobrze. I tyle, a moze az tyle"

Z tego co teraz napisałeś, chyba jednak nie powinieneś się był wtedy odzywać
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-05-2011 o 19:27

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Radzilem, co innego ale jak widze nie dotarlo. Natomiast dla innych ludzi czytajacych ten watek warto powtorzyc - Ostrzenie manualne w tym obiektywie z potwierdzeniem ostrosci w aparacie dziala bardzo dobrze. I tyle, a moze az tyle"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

dla innych ludzi czytajacych ten watek warto powtorzyc - Ostrzenie manualne w tym obiektywie z potwierdzeniem ostrosci w aparacie dziala bardzo dobrze.
    Po co to w kółko powtarzać skoro nikt tego nie kwestionuje :-?
    IMO dla niewprawionego w ostrzeniu manualnym, w "realnej" fotografii to "poprawne działanie" bywa trudne do wykorzystania.
    RomanS mam szczerą intencję zakończyć ten chocholi taniec z Tobą .

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ten Zeiss byl w zasadzie pierwszym manualnym obiektywem z jakim mialem stycznosc. Nie liczac krotkiego epizodu z Zenitem. Jak mam to interpretowac? Jestem wyjatkowy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Ale zaraz, jak rozumiecie ostrzenie manualne? Czy takie z potwierdzeniem a silnik w łapach, czy takie okiem na matówce?
    .

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Ale zaraz, jak rozumiecie ostrzenie manualne? Czy takie z potwierdzeniem a silnik w łapach, czy takie okiem na matówce?
    Mowa tu o konkretnym obiektywie, gdzie jest - "z potwierdzeniem a silnik w łapach"

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów