Wiem że jest Vitez. Sprawdziłem. Wróciłem od Turkmenbaszy tydzień temu.Zamieszczone przez Vitez
Wiem że jest Vitez. Sprawdziłem. Wróciłem od Turkmenbaszy tydzień temu.Zamieszczone przez Vitez
taaaaa... Fed, Zorka 5, Zuch Digital, Smena 16:9ha!
Z tego co kojarze bo na zwiedzanie będę miał czas jak będę wracał to Merv jest blisko Mary. Ja do Mary przyleciałem samolotem z Aszchbadu. A Mary to około 100 km do miejsca gdzie stoi wiernia.Zamieszczone przez b'Art
Co do potraw to nie wiem co to czorby bo zełaga tu jest między narodowa (USA, Rosja, Filipiny,Turcja i autochtony) więc kuchnia jest uniwesalna i chyba raz jadłem plovu i :-x wystarczy, a co to czorby to jeszcze nie wiem.
Ale wróćmy do spraw fofo... Jest jakiś końpakt Olimpusa ale mam jakieś problemy z AF.
A oto co popełniłem....
Ostatnio edytowane przez kazper ; 29-12-2005 o 05:11
Na Allegro fajny mikroskop mozna wyrwac za okolo 300-500zl, przystawke do foto za 50-150zl, przystawki zwykle maja gwint M42 wiec wystarczy adapter do EOS'a. Tobie chyba przydal by sie mikroskop geologiczny z mozliwoscia obserwacji w swietle spolaryzowanym...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Zamieszczone przez Andee
Dzięki, ale ten który tu mamy jest wystarczający do naszej pracy, a nie sądzę aby mój boss zakupił lepszy mikroskop z przystawką foto bo jeden pracownik "chciał se fotki porobić". Musze jeszcze się rozeznać jakie modele mają moi koledzy na innych wiertniach.
A to trzeba szefowi wytlumaczyc, ze fotki beda do celow dokumentacyjnych, do publikacji naukowych (ew. naukawych ;-) ), i ze sprawe niezwykle kosztownego sprzetu foto finansujesz z wlasnych srodkow.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Witam ponownie.
Poczytałe trochę i w ramach walki z nudą skleiłem zapomocą taśmy dwa obiektywy że tak powiem głowami. Zrezygnowałem a mikroskopu i oto co wyszło. To wszystko jest sól kamiennna z gł. około 3390-3416m.
Z tym jeszcze poczekam bo chodzą słuchy o jakiś nowych folderach itp. więc nie będę się wychylał z "finansowaniem z własnych środków". Ale dzięki za pomysł.Napisał pszczoł:
A to trzeba szefowi wytlumaczyc, ze fotki beda do celow dokumentacyjnych, do publikacji naukowych (ew. naukawych ), i ze sprawe niezwykle kosztownego sprzetu foto finansujesz z wlasnych srodkow.
Z tym, ze ja zakladalem, ze cyfre i tak juz masz, wiec nie poniesiesz zadnych dodatkowych nakladow, a w oczach szefa wypadniesz jako 'dobry' pracownik ;-)Zamieszczone przez kazper
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Bardzo słuszna uwaga. Jak wrócę i tak muszę biuro odwiedzić więc zarzucę temat. Bardzo dziękuję za podpowiedź.Zamieszczone przez Pszczola
Nie ma za co. Technika ta w praktyce kilka razy u mnie zafunkcjonowala jak trzeba.