Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Zdjęcia z mikroskopu

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Co ty myslisz ze w Turkmenii nie ma internetu?
    Wiem że jest Vitez. Sprawdziłem. Wróciłem od Turkmenbaszy tydzień temu.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazper
    Absolutnie nie. Jestem tu od 9 grudnia a wracam 9 stycznia. Co do internetu to jest satelitarny.
    Nie jestem w samym Yoloten ...
    Jak to jest daleko od Aszchabadu? Okolice Merv? Pozdrawiam! Smacznej czorby! Plovu masz juz pewnie dość?

Coś już napisał Awatar kazper
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b'Art
    Jak to jest daleko od Aszchabadu? Okolice Merv? Pozdrawiam! Smacznej czorby! Plovu masz juz pewnie dość?
    Z tego co kojarze bo na zwiedzanie będę miał czas jak będę wracał to Merv jest blisko Mary. Ja do Mary przyleciałem samolotem z Aszchbadu. A Mary to około 100 km do miejsca gdzie stoi wiernia.
    Co do potraw to nie wiem co to czorby bo zełaga tu jest między narodowa (USA, Rosja, Filipiny,Turcja i autochtony) więc kuchnia jest uniwesalna i chyba raz jadłem plovu i :-x wystarczy, a co to czorby to jeszcze nie wiem.

Ale wróćmy do spraw fofo... Jest jakiś końpakt Olimpusa ale mam jakieś problemy z AF.

A oto co popełniłem....
    Ostatnio edytowane przez kazper ; 29-12-2005 o 05:11

Uzależniony

Domyślnie

Na Allegro fajny mikroskop mozna wyrwac za okolo 300-500zl, przystawke do foto za 50-150zl, przystawki zwykle maja gwint M42 wiec wystarczy adapter do EOS'a. Tobie chyba przydal by sie mikroskop geologiczny z mozliwoscia obserwacji w swietle spolaryzowanym...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    ... Tobie chyba przydal by sie mikroskop geologiczny z mozliwoscia obserwacji w swietle spolaryzowanym...

Dzięki, ale ten który tu mamy jest wystarczający do naszej pracy, a nie sądzę aby mój boss zakupił lepszy mikroskop z przystawką foto bo jeden pracownik "chciał se fotki porobić". Musze jeszcze się rozeznać jakie modele mają moi koledzy na innych wiertniach.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A to trzeba szefowi wytlumaczyc, ze fotki beda do celow dokumentacyjnych, do publikacji naukowych (ew. naukawych ;-) ), i ze sprawe niezwykle kosztownego sprzetu foto finansujesz z wlasnych srodkow.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Poland

Domyślnie

Witam ponownie.
    Poczytałe trochę i w ramach walki z nudą skleiłem zapomocą taśmy dwa obiektywy że tak powiem głowami. Zrezygnowałem a mikroskopu i oto co wyszło. To wszystko jest sól kamiennna z gł. około 3390-3416m.

Napisał pszczoł:
    A to trzeba szefowi wytlumaczyc, ze fotki beda do celow dokumentacyjnych, do publikacji naukowych (ew. naukawych ), i ze sprawe niezwykle kosztownego sprzetu foto finansujesz z wlasnych srodkow.
    Z tym jeszcze poczekam bo chodzą słuchy o jakiś nowych folderach itp. więc nie będę się wychylał z "finansowaniem z własnych środków". Ale dzięki za pomysł.

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazper
    Z tym jeszcze poczekam bo chodzą słuchy o jakiś nowych folderach itp. więc nie będę się wychylał z "finansowaniem z własnych środków". Ale dzięki za pomysł.
    Z tym, ze ja zakladalem, ze cyfre i tak juz masz, wiec nie poniesiesz zadnych dodatkowych nakladow, a w oczach szefa wypadniesz jako 'dobry' pracownik ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Z tym, ze ja zakladalem, ze cyfre i tak juz masz, wiec nie poniesiesz zadnych dodatkowych nakladow, a w oczach szefa wypadniesz jako 'dobry' pracownik ;-)
    Bardzo słuszna uwaga. Jak wrócę i tak muszę biuro odwiedzić więc zarzucę temat. Bardzo dziękuję za podpowiedź.

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie ma za co. Technika ta w praktyce kilka razy u mnie zafunkcjonowala jak trzeba.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów