Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Jaki zaawansowany kompakt?

Dopiero zaczyna Awatar lu5asz

Domyślnie

Ja kupujac aparat nie patrzylem na mozliwosci nagrywania filmow,bo zbyt czeto nie bede z tej funkcji korzystal.Dla mnie wazne byl design cos co by wygladalo lekko oldschoolowo he , jasne szklo i uchylny ekran.Ten model ma te funkcje,ponadto menu jest proste i przejrzyste,ma fajna funkcje-efekt winiety lub rybie oko.Dla mnie ok,ale pewnie zczasem czegos mi w nim zabraknie No i najwaznejsze, zdjecie sa naprawde DOBRE

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Samsung WB2000 wydaje się być ciekawą propozycją. Ktoś używa, zna, bawił się i może się wypowiedzieć na jego temat?

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

A Canon S95 ? Sadze, ze zacny aparat. Mam coraz wieksza ochote na tego kieszonkowca.

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canon S95 też jest ciekawy, ma jasny obiektyw, ale... brakuje mu ogniskowej 24 mm i filmów full HD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nippy Zobacz posta
    Canon S95 też jest ciekawy, ma jasny obiektyw, ale... brakuje mu ogniskowej 24 mm i filmów full HD.
    No tak ma filmy HD tak samo jak LX5
    pozdr

Domyślnie

Witam, chciałbym dołączyć się do pytania.
    Dotychczas jako kieszonkowca uzupełniającego lustro używałem mjuII, ale chciałbym zmienić go na cyfrę i jestem w dylemacie co to ma być.
    Mam 3 priorytety: wielkość, jakość obrazka i szybkość AF. Wczoraj miałem okazje "zmacać" 4 wstępne typy: EX-1, XZ-1, LX-5 i S95. Najbardziej podobał mi się S95, ma to czego potrzebuje i jest faktycznie kieszonkowy, dodatkowo szkło chronione wbudowaną zasłoną (pozostałe dekielkami). Nie mam jednak przekonania czy zyskując na wielkości nie tracę jakości. Być może są jeszcze inne argumenty, dla których warto w kieszeń włożyć jednak coś większego? (dotychczas stawiałem na EX-1 za najlepszy stosunek cena/jakość, ale w rękach okazał się największy z czwórki).
    Aparat ma służyć jako pstrykacz w sytuacjach gdy nie chcę sięgać po lustrzankę lub nie ma na to czasu, trzeba szybko wyciągnąć z kieszeni sprzęcik i pstryknąć. Najczęściej są to sytuacje uliczne lub "ciekawostki" codziennego otoczenia.
    Oczywiście jestem po lekturze i porównaniach parametrów, wątków na forum, ale może ktoś używający tych aparatów w podobny sposób przeważy swoim postem i radą o decyzji.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam s95 miałem lx3, s95 rewelacyjny aparat jako uzupełnienie lustra,w kieszeni nie przeszkadza robi świetne zdjęcia kręci bdb filmy ,jak stać to brać

Dopiero zaczyna Awatar Marpie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Krok wstecz - jaki zaawansowany kompakt

Witam,

Posiadam Canon 500D z obiektywem C28-135, szukam dodatkowo czegoś mniejszego , dobrego kompaktu który mógłby w pewnych sytuacjach zastąpić lustrzankę. Budżet nie ma znaczenia.

Kompakt będzie służył do robienia zdjęć, przede wszystkim w pomieszczeniach ,na spotkania rodzinnych, plenerek, spacerkach, czysto rekreacyjnie, bez makro i artystycznych fotek.

Wiem że nigdy kompakt, nawet najbardziej zaawansowany nie zastąpi lustrzanki pod kątem jakości zdjęć, ale który z nich będzie najbliżej ideału?

Zainteresował mnie Canon G11/G12 , Nikon P7000, a może jest coś lepszego?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów