asrt, a czy mógłbyś podzielić się wiedzą na temat tego, jaki patent z potwierdzeniem ostrości zastosowałeś w tym Samyangu ? Ciekawi mnie czy może przez adapter, czy doklejałeś chipa, i czy jest to trudne rozwiązanie.
asrt, a czy mógłbyś podzielić się wiedzą na temat tego, jaki patent z potwierdzeniem ostrości zastosowałeś w tym Samyangu ? Ciekawi mnie czy może przez adapter, czy doklejałeś chipa, i czy jest to trudne rozwiązanie.
Skąd ten wzrost cen samyanga?? Rok temu 1600 a teraz u Cichego 2000 zł. Nie wiem czy to polscy dystrybutorzy tak się cenią czy może samyang zaczął sie cenić duzo bardziej?
A może kursy walut się zmieniają?
Kusi mnie ten obiektyw jakościa obrazka, ale boję się tego ostrzenia manualnego. Czy na 5d ostrzenie ręczne sprawia wiele problemu? Nie zarabiam na fotkach, robie je jedynie dla przyjemności. Prosze o wypowiedzi osób które go mają (nie tylko na 5d).
Drugie pytanie to jak z perspektywy czasu oceniacie potwierdzenie ostrości robione ustawiane przez Cichego? Czy dobrze się sprawdza?
Witam. Jak wygląda sprawa z wersją na Nikona plus przejściówka z potwierdzeniem ostrości? Są z tym jakieś problemy? Brać zwykłą z potwierdzeniem ostrości czy jakąś z programowaniem (FF/BF)?
ok. Już sobie znalazłem.