Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wykorzystanie blendy w plenerze

Domyślnie Wykorzystanie blendy w plenerze

Witam.

Mam prośbę do znawców
    Wcześniej robiłem tylko canonem 50mm 1.8 bez zastosowania blendy i lampy, ale z czasem zaczęło mnie denerwować to, że miałem duże cienie przy policzku które było ustawione np do ściany. Zacząłem używać blendy 80cm kołowej 5w1, ale na ostatniej sesji gdy fociłem modelkę, a miałem założoną złotą stronę i było pełne słońce jej twarz wychodziła na różowo lub pomarańczowo. Mógłby mi ktoś napisać jakieś używać w danym momencie koloru blendy?
    Canon 50D, Canon 17-85 IS, Canon 50mm 1.8, Canon 430 EX

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

złoty zazwyczaj ociepla, ja nie lubie zlotego, wole bialy lub srebrny,
    tu np byla uzyta srebrna - foto jest praktycznie bez korekcji kolorystyki czy wygladu Agaty:

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Srebrna..... lub biała jak wcześniej napisał Loome. Do całej postaci lub planu amerykańskiego 80 cm blenda może okazać się za mała.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

Do całej postaci najlepsza jest 180cm 5in1, tylko przy wietrze trzeba uważać żeby z nią nie polecieć :P Jak jest bardzo ostre światło to srebrna może być za brutalna, jako że mocno odbija, biała z bliska przyjemnie rozprasza.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez george Zobacz posta
    Do całej postaci najlepsza jest 180cm 5in1, tylko przy wietrze trzeba uważać żeby z nią nie polecieć :P Jak jest bardzo ostre światło to srebrna może być za brutalna, jako że mocno odbija, biała z bliska przyjemnie rozprasza.
    Na naszej szerokości geograficznej :-) srebrna często jest za mocna i zimna, biała za słaba, a złota za żółta.
    Chyba nie ma to jak blendy Lastolite Sunlite/SoftSilver - złoty delikatnie ociepla a srebrny z mieszany z białym. No i nie kruszą po latach na ubranie. Na razie Chińczycy nie mają tych kolorów w swoich.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Na razie Chińczycy nie mają tych kolorów w swoich.
    Mają. Nazywa się SUNFIRE lub SUNLIGHT, np tu: http://allegro.pl/7w1-blenda-sunfire...619037969.html

Uprawnienia umieszczania postów