Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Wskaźnik naładowania akumulatorów przy zastosowaniu gripa.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

[QUOTE=Goomis;968103]Czekaj, czekaj. Twierdzisz, że 2akku w gripie, rzekomo oryginały Canona wystarczają Ci na 750-850 zdjęc? Bo tak zrozumiałem (używasz liczby mnogiej - akumulatorków) no to coś jest nie halo. W 40D tyle to na jednym akku robiłem - i to licząc ponad połowę zdjęc z lampą zewnętrzną. Mi 2x BP-511A wystarczały na 2-2.5tys. zdjęc (przy czym jeden oryginał, drugi zamiennik phottixa) i to uważam za normalny wynik. Jeden akku w puszce to ok. 1000zdjęc. LP-E6 z 5DII spokojnie do 1500, tandem w gripie do 3.5tys.
    QUOTE]

Pozwolę sobie przytoczyć wyniki testów wykonane przez Fotopolis :
    Zasilanie
    Do zasilania został użyty znany z wcześniejszych modeli akumulator jonowo-litowy BP-511A o pojemności 1400 mAh. Wystarcza on na zrobienie 700 zdjęć, przy bardzo oszczędnym używaniu trybu podglądu na żywo i wbudowanej lampy błyskowej. Podczas częstego używania live view i lampy błyskowej wykonałem na jednym ładowaniu około 250 zdjęć. 50D informuje nas o stanie naładowania baterii wykorzystując grafikę składającą się z trzech elementów i mrugania - dzięki czemu możemy rozróżnić cztery poziomy naładowania baterii.
    Ja uzywając sprzętu w trybie mieszanym wykonuję 400-450 zdjęc na oryginalnej BP-511A
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    400-450 zdjec ?? Nie mozliwe, ja na zamienniku za 19zl robie minimum 700 jesli wszystkie z lampa, a najwiecej udalo sie pociagnac ok 1200-1300 zdjec, ale lampa nie byla uzyta ani razu, podglad zrobionego zdjecia wylaczony, autooszczedzanie wylaczone, redukcja czerwonych oczu tez wylaczona.

.
    Taki wynik, póki co pozostaje w sferze marzeń
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 13-05-2011 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

[QUOTE=Bolek02;968717]
    Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Czekaj, czekaj. Twierdzisz, że 2akku w gripie, rzekomo oryginały Canona wystarczają Ci na 750-850 zdjęc? Bo tak zrozumiałem (używasz liczby mnogiej - akumulatorków) no to coś jest nie halo. W 40D tyle to na jednym akku robiłem - i to licząc ponad połowę zdjęc z lampą zewnętrzną. Mi 2x BP-511A wystarczały na 2-2.5tys. zdjęc (przy czym jeden oryginał, drugi zamiennik phottixa) i to uważam za normalny wynik. Jeden akku w puszce to ok. 1000zdjęc. LP-E6 z 5DII spokojnie do 1500, tandem w gripie do 3.5tys.
    QUOTE]

Pozwolę sobie przytoczyć wyniki testów wykonane przez Fotopolis :
    Zasilanie
    Do zasilania został użyty znany z wcześniejszych modeli akumulator jonowo-litowy BP-511A o pojemności 1400 mAh. Wystarcza on na zrobienie 700 zdjęć, przy bardzo oszczędnym używaniu trybu podglądu na żywo i wbudowanej lampy błyskowej. Podczas częstego używania live view i lampy błyskowej wykonałem na jednym ładowaniu około 250 zdjęć. 50D informuje nas o stanie naładowania baterii wykorzystując grafikę składającą się z trzech elementów i mrugania - dzięki czemu możemy rozróżnić cztery poziomy naładowania baterii.
    Ja uzywając sprzętu w trybie mieszanym wykonuję 400-450 zdjęc na oryginalnej BP-511A
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Taki wynik, póki co pozostaje w sferze marzeń
    No stary tłumaczą CI ludzie którzy używali tego sprzętu przez więcej niż dla jednostkowego testu... Przez 3lata używania wiem doskonale ile byłem w stanie zrobić zdjęć... 400-450? To już 300D który używa tego samego akku robiłem więcej. I jak mówię używałem wielu puszek od 20 do 50D więcej niż raz i za każdym razem efekt taki sam.
    Oryginał i zamiennik(phottix) w gripie trzymały mi pewnikiem 2tys. zdjęć (ok. 1/4 z 580EXII, 4sek podgląd + czasem szybkie przejrzenie i wywalenie kilkunastu-kilkudziesięciu zdjęć)
    Wiem bo używałem przez 3lata a nie 3dni do testów. Mogłem spokojnie na 2akku zrobić cały ślub.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów